Vlaanderen
Klasse.be
Laan Irodjojo, Zonder titel
De Windstoot is niet enkel een tentoonstelling. Er verschijnt ook een publicatie met teksten van Mustafa Kör, Bart Marius en Jacqueline Kool (€ 40, een ontwerp van Zwerm, 260 p.). Daarnaast staan er heel wat activiteiten op het programma. Alle activiteiten vinden plaats in het museum om 20u., behalve de onthulling van De Bazuin in Kortrijk om 11u.06/04  Voorstelling Crip Manifest met participatie publiek door Pierre Muylle04/05  Voorstelling film over een kunstatelier in Kinshasa door Geraldine Tobe01/06  Poëtisch liveoptreden van Vrijhaven18/06  Onthulling kunstwerk De Bazuin van Johan Tahon in Kortrijk06/07  Concert The Wild Classical Music Ensemble07/09  Theaterperformance De Figuranten30/09 en 01/10  Finnisageweekend met o.a. performances van laGeste, Vrijhaven, e.a.Cover publicatie De Windstoot. Over de macht van de beperkingLaan Irodjojo, Zonder titel © HerenplaatsCollectief De Beelderij, Kettingreacties
Crip Studio 07, Dirk Zoete & Dirk Geffers

Met de expo De Windstoot vertelt Museum Dr. Guislain over de macht van de beperking. De titel verwijst naar een werk van Léon Spilliaert. De Windstoot gaat over gelijkwaardigheid, over macht hebben en onmacht voelen, over een stem geven aan mensen in het algemeen en kunstenaars in het bijzonder. Het museum werkte samen met vzw Wit.h en internationale kunstenaars die hiervoor nieuw werk creëerden.

Van zaterdag 25 maart 2023 t.e.m. zondag 1 oktober 2023


Programma voor je klas

Doelgroep

Vanaf 6 jaar.

Omschrijving

Museum Dr. Guislain biedt een educatief aanbod voor het lager onderwijs, het secundair en het hoger onderwijs. Met je klas kan je een rondleiding of lezing boeken, met of zonder workshop. Bij de tijdelijke tentoonstellingen zijn er steeds rondleidingen op maat.

Leerlingen jonger dan 12 jaar mogen het museum gratis bezoeken. Voor oudere leerlingen betaal je 1 euro per persoon. Een rondleiding van 1 uur met een gids kost 40 euro. Een workshop bij de rondleiding kost 30 euro extra. Reserveer een bezoek met je klas steeds 2 weken vooraf.

Past bij deze vakken

 • Geschiedenis & cultuur
 • Mens en maatschappij
 • Muzische vakken

Jouw voordeel

Enkel met een geldig Lerarenkaart-nummer kan je dit voordeel zien.

Niet telkens opnieuw je nummer invullen? Maak nu jouw Klasse-profiel aan. Je krijgt nog een mail met alle info.

Waar?

kaartje

Expo De Windstoot
Jozef Guislainstraat 43
9000 Gent
België

Plan je route

Contact

Algemene contactgegevens

Voorzieningen

 • Brochure in grote letters
 • Rolstoel ter beschikking
 • Rondleiding voor mensen met dementie
Voeg dit voordeel toe aan je bewaarde voordelen

Log in om te bewaren