De interactieve tentoonstelling over het klimaat en de steden van morgen

Expo DRUK BEZIG – Druktechnieken van nu en voor de toekomst

Log in om te bewaren.

Opgelet: wegens COVID-19 zijn bezoeken aan musea, bioscopen en andere activiteiten niet of slechts beperkt mogelijk. Kijk dus vooraf op de website van een voordeel om zeker te zijn dat het Lerarenkaart-aanbod geldt.

expo 'druk bezig'

De expo 'DRUK BEZIG' in het Nationaal Museum van de Speelkaart laat zien hoe oude en nieuwe druktechnieken elkaar kunnen versterken en tot welke fabelachtige resultaten zo’n symbiose kan leiden. Negen jonge grafische kunstenaars tonen er hun grafische pareltjes en experimenteren met verschillende technieken.

Dit is geschikt voor:

  • Halve dag
  • Persoonlijke ontspanning
  • Vorming van onderwijsprofessionals

Jouw korting of voordeel

Enkel met een geldig Lerarenkaart-nummer kan je dit voordeel zien.
Niet telkens opnieuw je nummer invullen? Maak nu jouw Klasse-profiel aan. Je krijgt nog een mail met alle info.

Wat is dit?

Dit veld is leeg.

Voor je klas

Doelgroep

Aanbod voor leerlingen vanaf 6 jaar.

Omschrijving

Lagere scholen kunnen zelf een drukatelier aanvragen op een moment dat voor hen het beste uitkomt. Tijdens het drukatelier gaan de leerlingen actief aan de slag met papier of karton, inkt en een historische drukpers. Hun creaties, namelijk de drukvorm en een afdruk, mogen ze nadien mee naar huis nemen. Raadpleeg de website voor meer info!

Tijdens interactieve rondleidingen op maat van je klas leer je meer over de geschiedenis van het kaartspel en de papierindustrie. Je kan zo'n rondleiding uitbreiden met een demonstratie op historische drukpersen. Die laatste kost 50 euro, een gids 55 euro. De toegang tot het museum is gratis tot 18 jaar. Ook begeleiders betalen niets. Gidsen reserveer je via 014 44 33 55.

Past bij deze vakken

  • Geschiedenis & cultuur
  • Techniek & praktijk

Toegankelijkheid

  • Rolstoel ter beschikking
Uitstappen en reizen

Waar is mijn
Lerarenkaart?