Vlaanderen
Klasse.be

Museum en Expo

Expo Egypte. Eeuwige Passie

Van de ‘Isis’ van de Gallo-Romeinen tot Rihanna verkleed als Nefertiti … In deze expo in Musée royal de Mariemont zie je hoe kunstenaars en ambachtslieden zich doorheen de eeuwen lieten inspireren door het land van de farao’s. Wandel door een woonkamer, een speelkamer en een bibliotheek en zie hoe het land van de farao’s deel uitmaakt van ons dagelijkse leven!

Van zaterdag 24 september 2022 t.e.m. zondag 16 april 2023


Programma voor je klas

Doelgroep

Vanaf 6 jaar.

Omschrijving

Download hier het document met meer uitleg over de thematische rondleidingen. Je kan ook Nederlandstalige rondleidingen aanvragen.

  • Voor leerlingen uit het lager onderwijs: de rondleiding kan zich toespitsen op verschillende onderwerpen. Je kan je bezoek aan een workshop koppelen. De thema’s zijn onder meer ‘Egypte: kunst en beschaving’, ‘Kind zijn in de Oudheid’ en ‘De geschiedenis van het schrift’.
  • Voor leerlingen uit het secundair onderwijs: volg een actieve rondleiding rond thema’s zoals ‘Mythologie’, ‘Parfums’, ‘De dood, rites en geloof’ of ‘Vrouw zijn in de Oudheid’.

Bekijk het hele programma voor scholen. Dankzij de online hulpmiddelen download je gratis bezoekersgidsen en documentatie voor je klas. Je vindt hier ook video’s en podcasts.

Past bij deze vakken

  • Geschiedenis & cultuur

Jouw voordeel

Enkel met een geldig Lerarenkaart-nummer kan je dit voordeel zien.

Niet telkens opnieuw je nummer invullen? Maak nu jouw Klasse-profiel aan. Je krijgt nog een mail met alle info.

Waar?

kaartje

Expo Egypte. Eeuwige Passie
Musée royal de Mariemont
Chaussée de Mariemont 100
7140 Morlanwelz
België

Plan je route

Contact

Algemene contactgegevens

Educatieve gegevens

Voeg dit voordeel toe aan je bewaarde voordelen

Log in om te bewaren