Vlaanderen
Klasse.be

Met de expo Enjeux Humains (Menselijke Kwesties) brengt La Cité Miroir een selectie van 100 perscartoons van het internationale netwerk Cartooning for Peace. Met humor, brutaliteit, ontroering en soms ook ernst stellen bekende perscartoonisten de toestand van de mensenrechten hier en elders in vraag. België wordt vertegenwoordigd door cartoons van o.a. Lectrr, Kroll en Marec.

Van zaterdag 7 oktober 2023 t.e.m. zondag 28 januari 2024


Programma voor je klas

Doelgroep

Vanaf 14 jaar.

Omschrijving

De permanente expo ‘Plus Jamais Ça ! Parcours dans les camps nazis pour résister aujourd’hui’ (Nooit meer! Een blik op de nazikampen om vandaag sterk te staan.) is geschikt voor leerlingen uit het secundair onderwijs. De expo laat zien hoe gedeporteerden in de nazikampen terechtkwamen.

De tour wordt aangeboden in het Nederlands en vertelt het verhaal van de Tweede Wereldoorlog. Prijs: 5 euro per persoon. Neem contact op voor een programma op maat van je klas.

Voor de tijdelijke expo Enjeux Humains betaal je 3 euro per leerling. De tentoonstellingspanelen zijn naar het Nederlands vertaald.

Past bij deze vakken

  • Levensbeschouwing
  • Mens en maatschappij
  • Muzische vakken

Jouw voordeel

2 euro korting met je Lerarenkaart voor deze tijdelijke expo. Je betaalt 5 euro in plaats van 7 euro.

Voorwaarden

Reserveer en betaal je ticket online, selecteer het Lerarenkaart-tarief. De toegang tot de permanente tentoonstellingen ‘Plus jamais ça’ en ‘Ten strijde – Verhalen over emancipatie’ is gratis met je Lerarenkaart in plaats van 7 euro.

Waar?

kaartje

Expo Enjeux Humains
La Cité Miroir
Place Xavier Neujean 22
4000 Luik
België

Plan je route

Contact

Algemene contactgegevens

Educatieve gegevens

Voeg dit voordeel toe aan je bewaarde voordelen

Log in om te bewaren