Vlaanderen
Klasse.be
sarcofaag uit Egypte
Sierraad van Egypte
Masker van Eygpte
Doek uit Egypte
Beeldje van nijlpaard uit Egypte

Het Museum Kunst & Geschiedenis brengt met de expo Expeditie Egypte een unieke selectie van 200 objecten uit haar wereldberoemde Egyptische verzameling.

Rijkelijk versierde sarcofagen en het dodenboek van hoogwaardigheidsbekleder Neferrenpet. Grafstèles en canopenvazen voor de ingewanden van overledenen, en shabti-beeldjes die hen vergezelden in het hiernamaals geven je een kijk in de Egyptische godenwereld. Met gedigitaliseerd beeldmateriaal van egyptoloog Jean Capart en artistieke blik van Sara Sallam op de Egyptische culturele identiteit.

Van vrijdag 31 maart 2023 t.e.m. zondag 1 oktober 2023


Programma voor je klas

Doelgroep

Vanaf 6 jaar.

Omschrijving


Er zijn rondleidingen met workshops en lesmateriaal op maat van je klas:

  • Voor leerlingen lager onderwijs is er een rondleiding met gids: je leerlingen reizen naar het land van het eeuwige leven, vergezeld door een gids, die hen laat kennismaken met de Egyptische cultuur en geschiedenis én hen initieert in de beginselen van collectieverwerving. Aan de hand van een aantal objectkaarten ontdekken je leerlingen de expo. Ze stellen al denkend, doend, en overleggend hun eigen collectie samen, die ze samen aan het eind ‘op zaal’ mogen presenteren.
  • Voor het secundair onderwijs ondersteunen een 6-tal lesfiches de leraar, met aandacht voor hoe een collectie tot stand komt, en ook de schurende kant die daar eigen aan is. Wiens erfgoed is het? Waar hoort het thuis? Hoe kunnen meerdere narratieven elkaar aanvullen?
  • Schoolgroepen (-18 jaar) krijgen gratis toegang. Voor een rondleiding of workshop betaal je 90 euro. Een groep telt maximaal 15 leerlingen. Je voorziet zeker 1 begeleider per groep. Je kan ook gebruik maken van de lunchruimte voor scholen. Die reserveer je vooraf per mail.
  • Voor leerlingen uit het lager en secundair onderwijs zijn er ook rondleidingen, workshops en lesmappen voor de vaste collectie. Bekijk de verschillende mogelijkheden.

Past bij deze vakken

  • Geschiedenis & cultuur
  • Muzische vakken

Jouw voordeel

Enkel met een geldig Lerarenkaart-nummer kan je dit voordeel zien.

Niet telkens opnieuw je nummer invullen? Maak nu jouw Klasse-profiel aan. Je krijgt nog een mail met alle info.

Waar?

kaartje

Expo Expeditie Egypte
Museum Kunst & Geschiedenis
Jubelpark 10
1000 Brussel
België

Plan je route

Contact

Algemene contactgegevens

Educatieve gegevens

Voorzieningen

  • Rolstoel ter beschikking
  • Toegankelijk met een rolstoel
Voeg dit voordeel toe aan je bewaarde voordelen

Log in om te bewaren