Vlaanderen
Klasse.be
oude foto van koppel voor etalage van buurtwinkel

Maak een tijdreis doorheen het winkellandschap, van 1850 tot vandaag. De expo ‘KASSA KASSA’ in het Industriemuseum neemt je mee op een nostalgische trip langs de kruidenier op de hoek, vintage reclameborden, een ouderwetse melkkar … en laat je stilstaan bij hedendaags koopgedrag, massaconsumptie en wegwerpcultuur.

Van vrijdag 26 november 2021 t.e.m.
zondag 28 augustus 2022


Programma voor je klas

Doelgroep

Vanaf 3 jaar.

Omschrijving

Bij deze expo Kassa kassa! hoort een rondleiding voor leerlingen uit de 2e en 3e graad secundair onderwijs. Maak kennis met de geschiedenis van consumptie en distributie van 1850 tot vandaag. Over veranderende beroepen, evoluties in koopkracht, marketing, logistiek en transport. Hoe evolueert ons koopgedrag? Welke weg legt een product af van fabriek tot winkelrek? Welke soorten winkels bestaan er? Welke reclametrucjes nodigen uit tot shoppen? En is levering aan huis wel een nieuw fenomeen?

Snuister ook door het volledige aanbod aan workshops, demonstraties, rondleidingen, wandelingen en museumateliers en ontdek meteen ook de lees- en doetips voor in de klas.

Het museum bezoeken met je klas is gratis. Extra activiteiten zijn betalend. De tarieven hangen af van activiteit tot activiteit. Een bezoek reserveer je online of via 09 210 10 75.

Past bij deze vakken

  • Geschiedenis & cultuur
  • Taalvakken
  • Techniek & praktijk

Jouw voordeel

  • 1 euro korting op de toegangsprijs. Je betaalt 7 euro in plaats van 8 euro.
  • Je kan vooraf je tickets reserveren.

Waar?

kaartje

Expo KASSA KASSA
Industriemuseum
Minnemeers 10
9000 Gent
België

Plan je route

Contact

Algemene contactgegevens

Educatieve gegevens

Voeg dit voordeel toe aan je bewaarde voordelen

Log in om te bewaren