Vlaanderen
Klasse.be

Bibliotheken

Expo Kennis aan de ketting

beeld uit de expo 'kennis aan de ketting'

De expo Kennis aan de ketting in de Universiteitsbibliotheek vertelt over fake news, censuur en informatie rond 1500 en vandaag. Was er in 1500 al sprake van fake news? Wie bepaalt wat kennis is? Welke kennis is voor wie beschikbaar? Heeft kennis ook een prijs? Wat wordt gecensureerd? De expo Kennis aan de ketting toont welke rol wetenschap speelde en speelt bij de discussie over fake news, misleidende informatie en (on)betrouwbare bronnen.

Van vrijdag 6 oktober 2023 t.e.m. zondag 14 januari 2024


Programma voor je klas

Doelgroep

Vanaf 12 jaar.

Omschrijving

De Expo Kennis aan de ketting gaat dieper in op mediawijsheid vroeger en nu, gericht op een breed publiek met specifieke aandacht voor jongeren. Via een interactief kennisspel staan je leerlingen (3e graad secundair onderwijs) zelf kritisch stil bij informatie en beeldmateriaal. Vanaf september 2023 zal een educatief pakket beschikbaar zijn om in de klas (voor of na je bezoek aan de expo) dieper in te gaan op deze thema’s.

Je kan de bibliotheektoren van de Universiteitsbibliotheek KU Leuven bezoeken met je klas (max. 25 leerlingen per groep, 1 begeleider per 20 leerlingen). Het bezoek is gratis voor leerlingen basisonderwijs, je betaalt 2 euro per leerling secundair onderwijs. Eén begeleider mag gratis mee, bijkomende begeleiders betalen 5 euro. Voor een geleid bezoek betaal je 80 euro extra voor de gids. Voor de tijdelijke tentoonstellingen gelden dezelfde afspraken, wel betaal je dan voor de toegang aan de tentoonstelling 4 euro per leerling.

In samenspraak met de Erfgoedcel van Leuven kan je met je klas ook een beiaardbezoek reserveren.

Past bij deze vakken

  • Geschiedenis & cultuur
  • Mens en maatschappij
  • Taalvakken

Jouw voordeel

2 euro korting met je Lerarenkaart. Je betaalt 8 euro i.p.v. 10 euro

Waar?

kaartje

Expo Kennis aan de ketting
Artes Universiteitsbibliotheek KULeuven
Mgr. Ladeuzeplein 21
3000 Leuven
België

Plan je route

Contact

Algemene contactgegevens

Voorzieningen

  • Aangepaste toiletten
  • Infoborden voor bezoekers met auditieve beperking
  • Toegankelijk met een rolstoel
Voeg dit voordeel toe aan je bewaarde voordelen

Log in om te bewaren