Vlaanderen
Klasse.be
View Of The Show. Mères d'Exil
Werk van Duaa qishta
Werk van Peshawa Mahmood

Voor de multimediale kunsttentoonstelling Mères d’exil werkte La Cité Miroir samen met L’atelier des artistes en exil, kunstenaars die hun land moesten verlaten. Hoe wordt de banneling ontvangen en opgenomen in een gemeenschap die door zijn komst is veranderd? De expo toont de standpunten van kunstenaars met installaties, strips, schilderijen, video’s, beeldhouwwerken, textiel, foto’s en meer.

Van zaterdag 18 februari 2023 t.e.m. zondag 28 mei 2023


Programma voor je klas

Doelgroep

Vanaf 6 jaar.

Omschrijving

De permanente expo ‘Plus Jamais Ça ! Parcours dans les camps nazis pour résister aujourd’hui’ (Nooit meer! Een blik op de nazikampen om vandaag sterk te staan.) is geschikt voor leerlingen uit het secundair onderwijs. De expo laat zien hoe gedeporteerden in de nazikampen terechtkwamen.

De tour wordt aangeboden in het Nederlands en vertelt het verhaal van de Tweede Wereldoorlog. Prijs: 5 euro per persoon. Neem contact op voor een programma op maat van je klas.

Past bij deze vakken

  • Geschiedenis & cultuur
  • Mens en maatschappij
  • Muzische vakken

Jouw voordeel

2 euro korting met je Lerarenkaart voor deze tijdelijke expo. Je betaalt 8 euro in plaats van 10 euro.

Voorwaarden

Reserveer en betaal je je ticket online, selecteer dan het Lerarenkaart-tarief. De toegang tot de permanente tentoonstellingen ‘Plus jamais ça’ en ‘Ten strijde – Verhalen over emancipatie’ is gratis met je Lerarenkaart in plaats van 7 euro.

Waar?

kaartje

Expo Mères d’exil
La Cité Miroir
Place Xavier Neujean 22
4000 Luik
België

Plan je route

Contact

Algemene contactgegevens

Voeg dit voordeel toe aan je bewaarde voordelen

Log in om te bewaren