Vlaanderen
Klasse.be
expo oogen die kijken
expo oogen die kijken

Naast een omvangrijk oeuvre van tientallen romans, novelles en verhalen omvat Streuvels’ archief ook een opzienbarende collectie van duizenden foto’s. Met de expo ‘Oogen die kijken‘ zet het Letterenhuis deze unieke verzameling voor het eerst in de schijnwerpers.

Van zaterdag 2 oktober 2021 t.e.m.
vrijdag 31 december 2021


Programma voor je klas

Doelgroep

Vanaf 15 jaar.

Omschrijving

Download een gratis lespakket bij deze expo. Je kan het meebrengen naar de expo, je vindt er verwerkingsopdrachten die de leerlingen thuis kunnen maken en er is een apart lespakket voor in de klas.

Daarnaast biedt het Letterenhuis online collecties aan. Het Letterenhuis bewaart immers een heleboel interessant materiaal voor het onderwijs. Ben je op zoek naar bronnen over de Vlaamse literatuur en geschiedenis om te gebruiken in lessen? Om je zoektocht makkelijker te maken selecteerden ze alvast documenten en thema’s en ze geven meteen ook suggesties om hiermee in de klas aan de slag te gaan.

Het Letterenhuis heeft ook pakketten en workshops voor de derde graad secundair onderwijs:

  • Een bezoek aan de vaste museumopstelling over 200 jaar literatuur in Vlaanderen sluit vooral aan bij de leerstof Nederlands uit de laatste jaren van het secundair onderwijs. Er is een educatief pakket met opdrachten voor de 3de graad beschikbaar.
  • Ook bij wisselexpo’s is er een aanbod voor de derde graad secundair onderwijs.
  • ‘Inspiratie overal!’ is een workshop die jongeren 3de graad BSO en TSO aanmoedigt om hun eigen literaire en creatieve talenten te ontdekken. Ze gaan met tips van radiomaker Tom de Cock op zoek naar inspiratie en maken een literair-artistiek stuk. De klassen die aan deze workshop deelnemen, krijgen voor het bezoek voor elke leerling een bijzonder notitieboekje toegestuurd. In het museum sta je dan verder stil bij wat schrijvers inspireert en gaan de jongeren zelf aan de slag.
  • Voor NT2-cursisten is er het geleid bezoek ‘Waar of niet waar?’. Dat biedt een laagdrempelige kennismaking met het Letterenhuis én met de Vlaamse literatuur uit de negentiende en twintigste eeuw.
  • Er zijn daarnaast ook lespakketten voor in de klas.
  • Ten slotte bewaart Het Letterenhuis een heleboel interessant materiaal voor het onderwijs. Ben je op zoek naar bronnen over de Vlaamse literatuur en geschiedenis om te gebruiken in lessen? Om je zoektocht makkelijker te maken selecteerden ze alvast documenten en thema’s en geven suggesties om hiermee in de klas aan de slag te gaan.

Scholen kunnen het Letterenhuis gratis bezoeken. Kijk op de website voor alle details.

Past bij deze vakken

  • Geschiedenis & cultuur
  • Muzische vakken
  • Taalvakken

Jouw voordeel

Gratis met je Lerarenkaart in plaats van 8 euro. Bestel hier je tickets.

Waar?

kaartje

Expo Oogen die kijken
Letterenhuis
Minderbroedersstraat 22
2000 Antwerpen
België

Plan je route

Contact

Algemene contactgegevens

Educatieve gegevens

Voeg dit voordeel toe aan je bewaarde voordelen

Log in om te bewaren