Vlaanderen
Klasse.be
Rat
Tentoonstellingsparcours met foto's van La Minute Sauvage
Opstelling collectie rattenvallen
Tentoonstellingsparcours Rattus

Maak in de expo Rattus van het Riolenmuseum kennis met de rat. Zijn het ongewenste knagers of toch nuttige stadsdieren? Ratten weten zich goed aan te passen aan de kunstmatige omgeving van onze steden. Ze zijn intussen een vertrouwde verschijning in riolen en kelders. Maar zitten er ook ratten in het museum? Ontdek het zelf en leer meer over de evolutie, plaats en rol van de rat in Brussel.

Van vrijdag 15 september 2023 t.e.m. zondag 16 juni 2024


Programma voor je klas

Doelgroep

Vanaf 7 jaar.

Omschrijving

De expo Rattus luidt het eerste themajaar van het Riolenmuseum in. De tentoonstelling zet de rat in de kijker en strekt zich uit over alle ruimtes van het museum. Je verkent een reeks speelse en interactieve opstellingen doorheen de permanente tentoonstelling.

Elke 3e zondag van de maand organiseert het museum een gezinsdag vol activiteiten om de rat te leren kennen en begrijpen.

Het Riolenmuseum heeft ook een gevarieerd educatief aanbod. Via hun website kan je het educatief dossier ‘Water en riolen’ of een gratis ontdekkingsgids met spelletjes en raadsels voor kinderen (8 tot 12 jaar) downloaden.

Je kan ook een rondleiding of een vertelwandeling in het Riolenmuseum reserveren. Dit duurt 1 uur en kan voor leerlingen vanaf 7 jaar. Je betaalt 70 euro per groep. Voor oudere leerlingen kan je een interactief bezoek, een rondleiding met wandeling of een wetenschappelijke workshop reserveren. Dit duurt 2 uur en kost 120 euro per groep.

Past bij deze vakken

  • Aardrijkskunde & biologie
  • Geschiedenis & cultuur
  • Wiskunde & exacte wetenschappen

Jouw voordeel

Gratis met je Lerarenkaart in plaats van 10 euro.

Voorwaarden

Een bezoek aan de expo Rattus is inbegrepen in het museumticket voor het Riolenmuseum. Toon je Lerarenkaart aan het onthaal.

Waar?

kaartje

Expo Rattus
Riolenmuseum
Anderlechtsepoort
1000 Brussel
België

Plan je route

Contact

Algemene contactgegevens

Educatieve gegevens

Voeg dit voordeel toe aan je bewaarde voordelen

Log in om te bewaren