Vlaanderen
Klasse.be
This Is Us Anne Zacharoff - National Museum, 2019 - Cera - Collection by M Leuven
This Is Us Marlene Dumas - Blind Joy, 1996 & Otobong Nkanga - The Accumulator, 2021 - Acrylic on paper - 64 x 50.5 cm - Property City of Antwerp_Photo_ M HKA
This Is Us Emmanuel Van der Auwera - VideoSculpture XXVI (Over-the-Horizon), 2023 - Courtesy of the artist and Harlan Levey Projects
This Is Us Joris Ghekiere - Z.t., 2001 - aluminium foil in resin on wood - Collection S.M.A.K.

Het Hasseltse Z33 toont in de expo This Is Us een selectie uit de Vlaamse hedendaagse kunstcollecties van M HKA, S.M.A.K., Mu.ZEE en M Leuven. Uitgangspunt hierbij is ‘de artistieke leeromgeving’. Welk beeld geven de collecties van de huidige samenleving? Wat kan je daaruit leren? Met werk van een vijftigtal voornamelijk Belgische kunstenaars verdeeld in 3 hoofdstukken: The Art Institution, Living Spaces en Telling Stories.

Van zondag 1 oktober 2023 t.e.m. zondag 18 februari 2024


Programma voor je klas

Doelgroep

Vanaf 6 jaar.

Omschrijving

Kunstinstellingen vormen één van de weinige publieke ruimtes waar men het grondig oneens mag zijn met mekaar: in kunst bestaat geen goede of foute mening, het draait juist om het stimuleren van dialoog. Dat maakt deze instellingen bijzonder geschikt als experimentele leeromgeving. De drie tentoonstellingen (This Is Us, Classroom en Jef Geys maakt schooldie openen op 1 oktober 2023 behandelen dit thema elk op een eigen manier.

De drie hoofdstukken van de expo This Is Us maken deel uit van de Z33-serie “Het kunstencentrum als leeromgeving” en onderzoeken het kunstinstituut als plek voor kennisoverdracht via kunstwerken.

De tijdelijke tentoonstellingen en het gloednieuwe gebouw vormen een collectie van verhalen. Samen met je leerlingen, jong of oud, zoek je nieuwsgierig naar de boodschap van de architect, ontwerper of kunstenaar. Wat willen ze zeggen? Hoe past dit in de tentoonstelling? Wat vertelt dit over de wereld waarin we leven Hiervoor reiken ze sleutels aan, zonder pasklare antwoorden. Verras met jullie inzichten en mening en bouw mee aan het nieuwe verhaal van Z33.

Z33 organiseert interactieve rondleidingen voor leerlingen lager, secundair en hoger onderwijs. Er is een kinderparcours met vragen en opdrachten en een filosofisch pakket als aanvulling bij het bezoek.

Z33 werkt ook op maat! Wil je een workshop organiseren in het gebouw? Of een les geschiedenis geven tussen de kunstwerken? Z33 bekijkt graag wat mogelijk is. Reserveren kan via de website. Je vindt er ook de meest actuele info over schoolbezoeken en rondleidingen.

Past bij deze vakken

  • Esthetica
  • Geschiedenis & cultuur
  • Muzische vakken

Jouw voordeel

6 euro korting met je Lerarenkaart. Je betaalt 6 euro in plaats van 12 euro.

Voorwaarden
  • Dit voordeel geldt enkel voor de Lerarenkaart-houder.
  • De korting geldt aan de kassa en online. Een ticket geeft toegang tot alle expo’s.
  • Wil je zeker zijn van je plek, bestel dan vooraf je tickets online. Selecteer daarbij het Lerarenkaart-tarief.
  • Toon je Lerarenkaart aan het onthaal.

Waar?

kaartje

Expo This Is Us
Z33 Huis voor Actuele Kunst, Design & Architectuur
Bonnefantenstraat 1
3500 Hasselt
België

Plan je route

Contact

Algemene contactgegevens

Educatieve gegevens

Voorzieningen

  • Aangepaste toiletten
  • Lift
  • Toegankelijk met een rolstoel
Voeg dit voordeel toe aan je bewaarde voordelen

Log in om te bewaren