Zelf wintermonitor worden
boek van Griekse arts Galenus

De expo 'In de tijd van Galenus. Een Griekse arts in het Romeinse rijk' in het Musée royal de Mariemont beschrijft de medische, farmacologische en sanitaire praktijken in de Romeinse wereld. De geschriften van Galenus geven je een uniek, gevarieerd en breed inzicht in de tijd en de streek.

Jouw korting of voordeel

Enkel met een geldig Lerarenkaart-nummer kan je dit voordeel zien.
Niet telkens opnieuw je nummer invullen? Maak nu jouw Klasse-profiel aan. Je krijgt nog een mail met alle info.

Wat is dit?

Dit veld is leeg.

Dit veld is leeg.

Voor je klas

Doelgroep

Aanbod voor leerlingen van 6 tot 18 jaar.

Omschrijving

Je kan de permanente collecties en tijdelijke tentoonstellingen ontdekken via documenten, workshops of rondleidingen. Download hier het document met meer uitleg over de thematische rondleidingen. De rondleidingen kunnen op aanvraag ook in het Nederlands.

  • Voor kleuters: Met aandacht voor het leertempo maakt de begeleider hen gevoelig voor esthetisch plezier en wekt hun creativiteit op rond thema's als 'de dieren', 'de beeldkunst en het lichaam', 'Schriftbeeld' en 'ritmes en vormen'.

  • Voor leerlingen uit het lager onderwijs: De rondleiding kan zich toespitsen op verschillende onderwerpen. Vooraf is een audiovisuele inleiding mogelijk of je koppelt je bezoek aan een workshop. De thema’s zijn onder meer 'Egypte: kunst en beschaving', 'Gallië: Keltische erfenis en Romeinse bezetting', 'Geschiedenis van het schrift' en 'De kinderen van de Oudheid'.

  • Voor leerlingen uit het secundair onderwijs: Volg een actieve rondleiding rond thema's zoals 'Griekenland: kunst en beschaving', 'Rome en Italië: kunst en beschaving' en 'Mythologie'.

Bekijk het hele programma voor scholen. Dankzij de online hulpmiddelen download je gratis bezoekersgidsen en documentatie voor je klas. Je vindt hier ook video’s.

Uitstappen en reizen

Nog geen abonnement op Klasse Magazine?

  • Krijg 4 dikke magazines voor maar € 10.
  • In december ontdek je hoe je conflicten kan aanpakken binnen je team.
  • Je Lerarenkaart 2019 valt gewoon in je brievenbus.

*Betaal vóór 25 oktober.
Rechthebbende abonnees krijgen dan zeker hun Lerarenkaart thuisbezorgd.