Hedendaagse kunst in Brugge ontdekken met de klas

Expo X – Censuur en Beeldcultuur

Log in om te bewaren.

Opgelet: wegens COVID-19 zijn bezoeken aan musea, bioscopen en andere activiteiten niet of slechts beperkt mogelijk. Kijk dus vooraf op de website van een voordeel om zeker te zijn dat het Lerarenkaart-aanbod geldt.

Campagnebeeld van expo x -censuur en beeldcultuur

De expo ‘X – censuur en beeldcultuur’ in het Nationaal Museum van de Speelkaart bekijkt hoe censuur een impact heeft gehad op de heersende beeldcultuur van dat moment. Speelkaarten en strips vormen het uitgangspunt bij dit onderzoek, beide zijn als medium immers vaak blootgesteld aan verbod en censuur.

Dit is geschikt voor:

  • Halve dag
  • Persoonlijke ontspanning
  • Schooluitstap

Jouw korting of voordeel

Enkel met een geldig Lerarenkaart-nummer kan je dit voordeel zien.
Niet telkens opnieuw je nummer invullen? Maak nu jouw Klasse-profiel aan. Je krijgt nog een mail met alle info.

Wat is dit?

Dit veld is leeg.

Voor je klas

Doelgroep

Aanbod voor leerlingen vanaf 6 jaar.

Omschrijving

Weldra komt er een lespakket bij deze expo voor leerlingen secundair onderwijs. Censuur komt immers als eindterm voor in een hele reeks vakken (Gedrags- en cultuurwetenschappen, burgerschap-maatschappijleer, Nederlands, PAV, MAVO, GASV, ASV, Project algemene vakken BS, Maatschappelijke vorming Bstroom, geïntegreerde algemene sociale vorming Buso, Media en communicatie – sociale vaardigheden, wijsbegeerte en moraalwetenschappen). Meer info weldra op de website van het museum.

Lagere scholen kunnen zelf een drukatelier aanvragen op een moment dat voor hen het beste uitkomt. Tijdens het drukatelier gaan de leerlingen actief aan de slag met papier of karton, inkt en een historische drukpers. Hun creaties, namelijk de drukvorm en een afdruk, mogen ze nadien mee naar huis nemen. Raadpleeg de website voor meer info!

Tijdens interactieve rondleidingen op maat van je klas leer je meer over de geschiedenis van het kaartspel en de papierindustrie. Je kan zo'n rondleiding uitbreiden met een demonstratie op historische drukpersen. Die laatste kost 50 euro, een gids 55 euro. De toegang tot het museum is gratis tot 18 jaar. Ook begeleiders betalen niets. Gidsen reserveer je via 014 44 33 55.

Past bij deze vakken

  • Geschiedenis & cultuur

Toegankelijkheid

  • Rolstoel ter beschikking
Uitstappen en reizen

Waar is mijn
Lerarenkaart?