Reageer tegen onrecht, contacteer de klachtenlijn van het Kinderrechtencommissariaat.

Floraliën Gent 2020

Log in om te bewaren.

bezoekers aan de Floraliën

Tijdens de Floraliën Gent vormt de Floraliënhal het decor voor de mooiste creaties van topfloristen, siertelers, tuinarchitecten en kunstenaars. De Vlaamse horticultuur toont haar laatste ontwikkelingen op gebied van trends, duurzaamheid, onderzoek en innovatie, workshops, pop-ups, green- en conceptrooms.

Dit is geschikt voor:

 • Halve dag
 • Persoonlijke ontspanning

Jouw korting of voordeel

Enkel met een geldig Lerarenkaart-nummer kan je dit voordeel zien.
Niet telkens opnieuw je nummer invullen? Maak nu jouw Klasse-profiel aan. Je krijgt nog een mail met alle info.

Wat is dit?

Dit veld is leeg.

Voor je klas

Doelgroep

Aanbod voor leerlingen van 3 tot 18 jaar.

Omschrijving

Floraliën Gent 2020 heeft een uitgebreid educatief aanbod met workshops en educatieve pakketten voor het basis- en secundair onderwijs.

De Technopool Sierteelt (UGent, HOGENT, ILVO en PCS) organiseert een wetenschapsevent voor leerlingen van de 3de graad secundair onderwijs in de Plantentuin van de Universiteit Gent. Naast een bezoek aan de Plantentuin, kan je er met je leerlingen deelnemen aan een workshop waarin planten de hoofdrol spelen.

Je kan kiezen uit volgende workshops:

 • Van DNA tot Plant (maandag 4 mei): De genetische code lezen, genen opsporen, kenmerken begrijpen... Ontdek hoe DNA aan de basis ligt van de ontwikkeling van planten. Leer hoe eigenschappen overerven en hoe plantenveredelaars hiervan nuttig gebruik maken om nieuwe cultivars te ontwikkelen. Ga ook zelf aan de slag om DNA te isoleren.

 • Biodiversiteit en insecten (dinsdag 5 mei): Ga mee op safari doorheen de wondere wereld van de insecten en sta stil bij de unieke relaties die deze diertjes met planten opbouwden. Leer plaaginsecten en hun natuurlijke vijanden (h)erkennen en ontdek hoe je hun diversiteit kan stimuleren.

 • Ecosysteemdiensten van groen in de stad (donderdag 7 mei): Een groen plekje vol planten in onze drukke straten is mooi, maar groen in de stad betekent zoveel meer. Gedurende de workshop tonen we jullie wat planten allemaal doen voor ons: van het verhinderen van overstromingen tot het aanbieden van schuilplaatsen voor dieren.

 • Klimaatverandering (vrijdag 8 mei): Ook de planten krijgen het warm. Leer hoe planten zich kunnen beschermen tegen droogte en hitte, hoe planten spreken via biosensoren en hoe siertelers duurzamer omspringen met water.

  • De workshops zijn perfect combineerbaar met een bezoek aan Floraliën Gent 2020.

   Kostprijs van de workshops: 5 euro per persoon voor het bezoek wetenschapsevent, inclusief ticket Floraliën Gent 2020.

   Locatie: Wetenschapsevent Technopool Sierteelt - Plantentuin van de Universiteit Gent - K.L. Ledeganckstraat 35 9000 Gent.

   Educatieve contactgegevens:

Uitstappen en reizen

Waar is mijn
Lerarenkaart?