Vlaanderen
Klasse.be
vrouw in reuzenkeuken

Het ‘Reuzenhuis’ is een reizende belevingsexpo rond kindveilige interieurs. Je kruipt er in de schoenen van een peuter/kleuter en gaat op onderzoek. Zo ontdek je dat een ongeval inderdaad in een klein hoekje zit: een trap met hoge treden, een kookpan …


Programma voor je klas

Doelgroep

Vanaf 13 jaar.

Omschrijving

In het Reuzenhuis kan je onze dagelijkse omgeving bekijken door de ogen van een kind. Alles is drie keer groter dan in ’t echt. Door risicovolle situaties te simuleren, word je bewust van de gevaren in en rond een woning, een school enz. en hoe je die kan voorkomen. Een ongeval zit immers een klein hoekje: op een trap met heel hoge treden, in een kookpan, op de bodem van een diep bad …

De expo mikt o.a. op leerkrachten kleuter- en lager onderwijs en leerlingen en leerkrachten in lerarenopleidingen, in opleiding verzorging, kinderoppas enz. Er trouwens een speciaal tarief voor schoolgroepen.

Tijdens je bezoek kan je gebruik maken van audioguides, augmented reality en virtual reality. Inhoudelijke partners Oscare vzw, VSV, Veilig Online enz. verzorgen geregeld voordrachten tijdens de expo.

Past bij deze vakken

  • LO & gezondheid
  • Techniek & praktijk

Jouw voordeel

2 euro korting met je Lerarenkaart. Je betaalt 8 euro in plaats van 10 euro.

Voordeellink
reuzenhuis.eu/city

Voordeelcode
KlasseRH2122

Voorwaarden

Het Reuzenhuis is enkel toegankelijk voor jongeren vanaf 13 jaar en volwassenen. Voor jongere kinderen is er kinderopvang voorzien.

Je kan het Reuzenhuis verkennen in

  • Provinciehuis Leuven, van 17 februari tot en met 6 maart 2022
  • Club & Hal Zomer van Antwerpen, 11 tot en met 22 maart 2022
  • Limburghal Genk, van 14 tot en met 26 september 2022

Contact

Algemene contactgegevens

Voeg dit voordeel toe aan je bewaarde voordelen

Log in om te bewaren