Vlaanderen
Klasse.be
Kinderen spelen ridder aan het Kasteel van Horst

Snuif het rijke verleden op en dwaal met een audiogids door de kasteelzalen. Hoe leefden de ridders in Horst? Wat gebeurde er boven in de toren? Er is een familieparcours met ontdekopdrachten voor jong en oud.

Opgelet: wegens dringende werken is het kasteel tot nader bericht gesloten!

Jouw voordeel

2 euro korting op je toegangsticket. Je betaalt 6 euro in plaats van 8 euro.

Programma voor je klas

Doelgroep

Van 4 tot 12 jaar.

Omschrijving

Momenteel is het Kasteel gesloten wegens renovatie. Je kan wel een rondleiding op het domein aanvragen via kasteel.horst@herita.be.

Het Kasteel van Horst heeft een ruim educatief aanbod voor kleuters en de leerlingen van de lagere school. De verschillende kasteelrondleidingen spreken tot de verbeelding van kinderen. Breng ook wat tijd door op het kasteeldomein en ontdek het natuuraanbod van het Kasteel van Horst.

Een schoolbezoek duurt 1,5 uur en is mogelijk van april tot eind oktober, op maandag, dinsdag en woensdag. Een groep telt minimaal 15 en maximaal 25 leerlingen. De tarieven zijn afhankelijk van de leeftijd van je leerlingen en de invulling van je bezoek. Elke groep heeft 1 begeleider. Die mag gratis binnen.

Je kan reserveren in de maanden mei/juni en in de maand oktober via het online reservatie-formulier. Telefonisch reserveren is niet mogelijk. Voor meer info kan je steeds contact opnemen via kasteel.horst@herita.be.

Past bij deze vakken

  • Aardrijkskunde & biologie
  • Geschiedenis & cultuur
  • Muzische vakken
  • Techniek & praktijk

Waar?

kaartje

Kasteel van Horst
Horststraat 28
3220 Sint-Pieters-Rode
België

Plan je route

Contact

Algemene contactgegevens

Voeg dit voordeel toe aan je bewaarde voordelen

Log in om te bewaren