Vlaanderen
Klasse.be
5. Lynx verslindt prooi, eind 16e eeuw, Edingen, Zeeuws Archief Middelburg/Gemeente Middelburg

Oudenaarde staat sinds oudsher bekend om haar wandtapijtenproductie. De expo Beestig! in het MOU Museum toont een reeks diervoorstellingen op wandtapijten uit de 16e en 17e eeuw. Je ziet er geweven neushoorns, herten en draken naast een kunst- en rariteitenkabinet met opgezette dieren, een drakenskelet en een dierenparade.

Van vrijdag 22 april 2022 t.e.m.
vrijdag 30 september 2022


Programma voor je klas

Doelgroep

Vanaf 6 jaar.

Omschrijving

De expo ‘Beestig!’ is bijzonder geschikt om met het hele gezin te doen. Het kinderparcours ontdek je met een speurneusboekje.

Het MOU heeft voorts een uitgebreid educatief aanbod voor leerlingen lager onderwijs en secundair onderwijs. Je kan een rondleiding of workshop volgen of opteren voor een gegidste stadswandeling.

De toegang tot de vaste collectie is gratis voor schoolgroepen. Een gids kost 60 euro (max. 20 leerlingen), maar is gratis voor scholen uit Oudenaarde. Een workshop kost 70 euro (max. 20 leerlingen), waarvan 60 euro voor de gids en 10 euro voor het gebruikte materiaal. Een stadswandeling met gids kost eveneens 60 euro.

MOU is een erkende cultuurschakel. Dit betekent dat klasgroepen tot 30 leerlingen het museum tijdens de daluren gratis met bus of tram kunnen bezoeken, binnen het reguliere aanbod van De Lijn.

Past bij deze vakken

  • Geschiedenis & cultuur

Jouw voordeel

Enkel met een geldig Lerarenkaart-nummer kan je dit voordeel zien.

Niet telkens opnieuw je nummer invullen? Maak nu jouw Klasse-profiel aan. Je krijgt nog een mail met alle info.

Waar?

kaartje

Expo Beestig!
Markt
9700 Oudenaarde
België

Plan je route

Contact

Algemene contactgegevens

Educatieve gegevens

Voorzieningen

  • Toegankelijk met een rolstoel
Voeg dit voordeel toe aan je bewaarde voordelen

Log in om te bewaren