Doe mee aan de Zever in pakskes-challenge en WIN een spelbegeleiding over het thema roken voor de 3de graad secundair onderwijs. Check www.bullshitfree.be

Oud Schoolgebouw Sincfala

Log in om te bewaren.

Opgelet: wegens COVID-19 zijn bezoeken aan musea, bioscopen en andere activiteiten niet of slechts beperkt mogelijk. Kijk dus vooraf op de website van een voordeel om zeker te zijn dat het Lerarenkaart-aanbod geldt.

Kinderen volgen les in traditionele kleding - Oud Schoolgebouw Sincfala

Het Oud Schoolgebouw uit 1899 ligt aan de basis van wat Sincfala, Museum van de Zwinstreek nu is. In dit beschermd gebouw vind je presentaties over het vroegere Heistse vissersleven, aan boord en aan wal: vissershuisje, vissersklas, cafeetje ...

Dit is geschikt voor:

  • Halve dag
  • Hele dag
  • Persoonlijke ontspanning
  • Schooluitstap
  • Slecht weer

Jouw korting of voordeel

Enkel met een geldig Lerarenkaart-nummer kan je dit voordeel zien.
Niet telkens opnieuw je nummer invullen? Maak nu jouw Klasse-profiel aan. Je krijgt nog een mail met alle info.

Wat is dit?

Dit veld is leeg.

Voor je klas

Doelgroep

Aanbod voor leerlingen van 5 tot 18 jaar.

Omschrijving

Sincfala biedt verschillende educatieve pakketten aan voor de derde kleuterklas, leerlingen uit het lager onderwijs en het secundair onderwijs. Na je reservatie ontvang je een welkomstpakket om je bezoek voor te bereiden. Op de dag van het bezoek ligt al het nodige materiaal klaar.

Tijdens een rondleiding met gids hoor je verhalen over het dagelijkse leven in de visserij en de geschiedenis van de Zwinstreek op het niveau van je leerlingen. Tussendoor krijgen ze een aantal doe-opdrachten. Je kan ook zelf je klas rondleiden. In de oude visserijklas kruip je samen met je leerlingen in de huid van vissersjongens en -meisjes zoals ze voor WO II naar school gingen. De oude klompen of kloefen staan al klaar naast de schoolbanken.

Een bezoek kost 1 euro per leerling. Leraren en begeleiders mogen gratis binnen. Voor scholen van Knokke-Heist is het bezoek volledig gratis. Een gids kost 32 euro. Een groep telt maximaal 25 leerlingen. Er is ook een mogelijkheid om een klein toneelstukje te laten opvoeren door plaatselijk acteertalent. Een paar dames spelen dan een scène van tijdens het vroegere vissersleven in het Heistse dialect na. (Indien gewenst is dit gratis wel op voorhand aan te vragen)

Voor meer informatie en reserveringen kan je terecht op 050 53 07 30 of via sincfala@knokke-heist.be.

Gids kost €32 Museumtuin is voorlopig niet beschikbaar wegens grote werken (opbouw bijkomend gebouw). Graag deze info schrappen. Er is vanaf nu ook een mogelijkheid om een klein toneelstukje te laten opvoeren door plaatselijk acteertalent. Een paar dames spelen dan een scène van tijdens het vroegere vissersleven in het Heistse dialect na. (Indien gewenst is dit gratis wel op voorhand aan te vragen)

Past bij deze vakken

  • Geschiedenis & cultuur
  • Handel & economie
Uitstappen en reizen

1 x per maand het beste van de Lerarenkaart?

  • Inspiratie voor een uitstap
  • Altijd op de hoogte van lerarendagen
  • Geen enkele gemiste aanbieding