De interactieve tentoonstelling over het klimaat en de steden van morgen

Sportimonium

Log in om te bewaren.

Opgelet: wegens COVID-19 zijn bezoeken aan musea, bioscopen en andere activiteiten niet of slechts beperkt mogelijk. Kijk dus vooraf op de website van een voordeel om zeker te zijn dat het Lerarenkaart-aanbod geldt.

Oud turntoestel 'paard' - Sportimonium

Duik in de geschiedenis van de sport en de Olympische Spelen. Aan de hand van leuke sportieve proeven ontdek je alles over de spelen vroeger en nu. In het Sportimonium hét sport- en Olympisch museum bewonder je buitengewone voorwerpen en (her)beleef je spannende sportverhalen.

Dit is geschikt voor:

  • Halve dag
  • Schooluitstap
  • Teambuilding
  • Vorming van onderwijsprofessionals

Jouw korting of voordeel

Enkel met een geldig Lerarenkaart-nummer kan je dit voordeel zien.
Niet telkens opnieuw je nummer invullen? Maak nu jouw Klasse-profiel aan. Je krijgt nog een mail met alle info.

Wat is dit?

Dit veld is leeg.

Voor je klas

Doelgroep

Aanbod voor leerlingen vanaf 7 jaar.

Omschrijving

In het Sportimonium is er een educatief aanbod voor elke klas. Leerlingen lager onderwijs, secundair onderwijs en studenten hoger onderwijs, dagen ze uit met boeiende educatieve pakketten en leuke sportproeven. Voor leerlingen uit het bijzonder onderwijs zorgen ze voor een aanbod op maat. Meer informatie over het educatieve aanbod van het Sportimonium vind je op deze pagina.

Leerlingen met autisme ondervinden vaak problemen bij schooluitstappen. Een deugddoende uitstap of een museumbezoek wordt algauw een bron van stress. Dankzij de steun van provincie Vlaams Brabant ontwikkelde ‘Toerisme voor autisme’ een alomvattend informatiepakket met een stappenplan ter voorbereiding van je bezoek aan het Sportimonium.

Benieuwd hoe sporterfgoed in topconditie blijft?

Ga dan met de klas een kijkje nemen in het museumdepot. In de Preservation Hall Victor Boin ontdek je hoe de ruim 30.000 sportvoorwerpen een veilig onderkomen kregen en hoe ze bewaard worden. Elke weekdag van 13.00u – 16.00 kan je het museumdepot gratis bezoeken.

Tijdens je wandelingetje van het museum naar het depot passeer je langs het museumpark. In dit openluchtpark kom je nog heel wat weetjes over sport te weten.

Na je bewogen tocht door de geschiedenis van de sport kan je nagenieten op het Sport Vlaanderen domein Hofstade. Heerlijk ravotten in de speeltuinen, genieten van de natuur, een oriëntatieloop en nog veel meer is er te beleven op dit schitterende domein.

Past bij deze vakken

  • Geschiedenis & cultuur
  • LO & gezondheid

Toegankelijkheid

  • Audiodescriptie
  • Brochure in grote letters
  • Rolstoel ter beschikking
  • Voorzieningen voor hulp- en geleidehonden

Waar is mijn
Lerarenkaart?