Banner Kinderrechtencommissariaat
beeld uit de expo star wars

Ontdek de uitgebreide en exclusieve verzameling van zo’n 200 objecten, originele rekwisieten, modellen, kostuums en illustraties uit de Star Wars™ films. Maak deel uit van het Star Wars universum via de identity quest.

Dit is geschikt voor:

  • Persoonlijke ontspanning
  • Schooluitstap
  • Slecht weer

Jouw korting of voordeel

Enkel met een geldig Lerarenkaart-nummer kan je dit voordeel zien.
Niet telkens opnieuw je nummer invullen? Maak nu jouw Klasse-profiel aan. Je krijgt nog een mail met alle info.

Wat is dit?

Dit veld is leeg.

Dit veld is leeg.

Voor je klas

Doelgroep

Aanbod voor leerlingen van 12 tot 18 jaar.

Omschrijving

Deze tentoonstelling, die hoofdzakelijk voor leerlingen uit het secundair onderwijs (zowel meisjes als jongens) bedoeld is, overloopt op een interactieve en ludieke manier de verschillen tussen wat aangeboren is en wat verworven is in de wereld van de 'Star Wars' saga. Doorheen deze tentoonstelling krijgen ze de volgende vragen voorgeschoteld: "Ligt onze identiteit vast? Waaruit zijn we samengesteld? Weerspiegelen onze keuzes wie we zijn? Wat beïnvloedt onze persoonlijkheid en onze interacties met anderen?"

Je kan deze expo met behulp van een interactief bandje en een audiogids bezoeken. Ze is opgebouwd rond 10 grote thema's. Aan het einde van elke stap kan je een reeks vragen beantwoorden die met het aangesneden thema verband houden. Deze vragen worden met behulp van het bandje opgenomen en laten je gedurende het hele avontuur nadenken over de elementen waaruit ze samengesteld zijn, voordat je op het einde de identiteit ontdekt die je zelf opgebouwd hebt. Enkele thema's die aan bod komen: het genetisch erfgoed, de ouders, de leefomgeving, cultuur, vrienden, waarden...

'Star Wars Identities' biedt een echte interactieve ervaring over de ontdekking van de identiteit en laat toe om verbanden te leggen met de lessen biologie (genetisch erfgoed, fenotype, invloed van het leefmilieu... ), sociale wetenschappen (cultuur, opvoeding, de impact van de ouders, het waardensysteem...) en Frans (de analyse van de opbouw van de personages, waarom het belangrijk is om verhalen te vertellen...)

Past bij deze vakken

  • Aardrijkskunde & biologie
  • Levensbeschouwing
  • Taalvakken
Uitstappen en reizen

Pik je Lerarenkaart op vóór 8 juli!*

  • Voor je klas en jezelf
  • Meer dan 1000 voordelen
  • Een zomer vol inspiratie
Waar ligt mijn Lerarenkaart?

*Opgelet: dit is je laatste kans om je Lerarenkaart 2018 af te halen