welbevindenversterkenindeklas

Raversyde ANNO 1465

Log in om te bewaren.

Huisjes van Visserdorp

Stap binnen in de middeleeuwen en bezoek de gereconstrueerde vissershuisjes van de verdwenen vissersnederzetting Walraversijde. Het dorp beleefde zijn hoogtepunt in 1465. Bezoek ook het archeologisch museum waar je aan de hand van de middeleeuwse voorwerpen meer te weten komt over het dagelijks leven.

Dit is geschikt voor:

  • Halve dag
  • Persoonlijke ontspanning
  • Schooluitstap

Jouw korting of voordeel

Enkel met een geldig Lerarenkaart-nummer kan je dit voordeel zien.
Niet telkens opnieuw je nummer invullen? Maak nu jouw Klasse-profiel aan. Je krijgt nog een mail met alle info.

Wat is dit?

Dit veld is leeg.

Voor je klas

Doelgroep

Aanbod voor leerlingen vanaf 8 jaar.

Omschrijving

Ter info: ter preventie van Covid-19 kunnen niet alle huisjes bezocht worden. Speciaal voor scholen is er een aangepast bezoek (voornamelijk in openlucht).

Bezoek ANN0 1465 met gids, animator of audiogids. Speciaal voor de tweede en derde graad lager onderwijs is er het educatief pakket 'Het verhaal van het middeleeuws vissersdorp Walraversijde'. Je leerlingen maken dan op een speelse manier kennis met het dagelijks leven van de bewoners. Of je gaat voor een rondleiding met gids (voor alle leeftijden). De gids neemt je mee op sleeptouw en vertelt meer over het verdwenen vissersdorp.

  • Een bezoek mét educatief pakket en begeleiding door een gids van vzw Horizon Educatief duurt 2 uur en is geschikt voor een klasgroep tot 25 leerlingen. Je reserveert via info@horizoneducatief.be. Scholen uit Oostende betalen een basisprijs van 60 euro, andere scholen betalen 85 euro.

  • Kies je voor de gewone gidsbeurt met een gids van vzw Gidsenkring Lange Nelle dan betaal je 55 euro voor de gids. Je reserveert via www.raversyde.be.

De toegangsprijs tot het domein bedraagt steeds 3 euro per leerling of 5 euro per leerling in combinatie met Atlantikwall.

Past bij deze vakken

  • Geschiedenis & cultuur
  • Levensbeschouwing

Toegankelijkheid

  • Brochure in gesproken vorm
Uitstappen en reizen

Waar is mijn
Lerarenkaart?