Vlaanderen
Klasse.be
Huisjes van Visserdorp

Stap binnen in de middeleeuwen en bezoek de gereconstrueerde vissershuisjes van de verdwenen vissersnederzetting Walraversijde. Het dorp beleefde zijn hoogtepunt in 1465. Bezoek ook het archeologisch museum waar je aan de hand van de middeleeuwse voorwerpen meer te weten komt over het dagelijks leven.


Programma voor je klas

Doelgroep

Vanaf 8 jaar.

Omschrijving

Ter info: ter preventie van Covid-19 kunnen niet alle huisjes bezocht worden. Speciaal voor scholen is er een aangepast bezoek (voornamelijk in openlucht).

Bezoek ANN0 1465 met gids, animator of audiogids. Speciaal voor de tweede en derde graad lager onderwijs is er het educatief pakket ‘Het verhaal van het middeleeuws vissersdorp Walraversijde’. Je leerlingen maken dan op een speelse manier kennis met het dagelijks leven van de bewoners. Of je gaat voor een rondleiding met gids (voor alle leeftijden). De gids neemt je mee op sleeptouw en vertelt meer over het verdwenen vissersdorp.

  • Een bezoek mét educatief pakket en begeleiding door een gids van vzw Horizon Educatief duurt 2 uur en is geschikt voor een klasgroep tot 25 leerlingen. Je reserveert via info@horizoneducatief.be. Scholen uit Oostende betalen een basisprijs van 60 euro, andere scholen betalen 85 euro.
  • Kies je voor de gewone gidsbeurt met een gids van vzw Gidsenkring Lange Nelle dan betaal je 55 euro voor de gids. Je reserveert via www.raversyde.be.

De toegangsprijs tot het domein bedraagt steeds 3 euro per leerling of 5 euro per leerling in combinatie met Atlantikwall.

Past bij deze vakken

  • Geschiedenis & cultuur
  • Levensbeschouwing

Jouw voordeel

Gratis met je Lerarenkaart in plaats van 6 euro. Kinderen tot 12 jaar mogen gratis binnen in familieverband.

Voorwaarden

Check de openingstijden vóór je bezoek. Je kan Raversyde ANNO 1465 enkel bezoeken als je vooraf je ticket reserveert via deze link.

Waar?

kaartje

Raversyde ANNO 1465
Nieuwpoortsesteenweg 636
8400 Oostende
België

Plan je route

Contact

Algemene contactgegevens

Voorzieningen

  • Brochure in gesproken vorm
Voeg dit voordeel toe aan je bewaarde voordelen

Log in om te bewaren