Klasse voor ouders

Klik en Print: moppenkaartjes

Altijd lange gezichten ‘s ochtends? Verras je gezinsleden met een mopje in hun melktas, brooddoos, jaszak, tandenborstelhouder enz … Hihi :)

Graag traag of drukdrukdruk. Welke ouder ben jij?

Heb jij graag een zo vol mogelijke agenda? Of wil je in het weekend vooral ontspannen? Moet alles perfect in orde zijn of is goed genoeg goed genoeg. Welk soort ouder ben jij? Doe de test.

Hoe de school informeren over allergie van je kind?

voedselallergie

www.allergieopschool.be leert ouders en leraren hoe ze met allergie op school kunnen omgaan en de risico’s ervan kunnen beperken. Vijf tot zeven procent van de kinderen heeft een voedselallergie.

‘Week-week’-regeling na scheiding schadelijk voor kleuters

452577653

Voor kinderen onder de zes jaar kan een ‘week-week’-regeling na scheiding schadelijk zijn. Nochtans draagt dat systeem de voorkeur. Experten willen de wet voor de kleinsten aanpassen.

Praat veel én in je eigen taal

KVL_130235_01_COVER_Versie-copy-300x300

Anderstalige kinderen leren makkelijker Nederlands als ze hun thuistaal goed beheersen. Je spreekt dus best de taal die jij goed onder de knie hebt. Doe ook veel dagelijkse gesprekjes. Daar leert je kind veel van.

Verdeel het werk

Takenkaart

“Soms voel ik me het slaafje van iedereen”, zegt mama Ruth. Ben je in de vakantie ook vooral bezig met kleren wassen, strijken en kinderen entertainen? Met de kluskaarten verdeel je de taken.