Klasse voor ouders

Ziezo! Pak luizen aan

Als er luizen zijn op school, dan is er maar één oplossing: álle kinderen controleren. Ontdek in acht stappen of je kind luizen heeft en hoe je van die beestjes afgeraakt.

Hulpcheque: ouders helpen op school

Je kan goed voorlezen, timmeren, koken, omgaan met kinderen … en je wil graag tijd maken om de school te helpen bij die activiteiten? Vul deze hulpcheque in en geef hem af.

Dilemma: “Hoe kies ik een school?”

Schoolkeuze-331x331

Binnenkort moet ik mijn dochter inschrijven voor het eerste middelbaar. Ik mag vijf scholen opgeven. Maar ik vind het moeilijk kiezen. Waar houden jullie zoal rekening mee?

Poll: krijgt jouw zoon een pop?

Jongen die voor een pop zorgt

“Weg met de roze meisjesafdeling in de winkel”, zegt het platform ‘Vrij Spel Kinderen kiezen wel’. Deel speelgoed niet op in jongens- en meisjesspullen. Wat vind jij?

Brochure: onderwijs voor leerlingen met een beperking

KVL_mdecreet-vierkrant

Naar welke school gaan leerlingen die door een beperking, stoornis of handicap niet zomaar de lessen kunnen volgen ? Dat is geregeld in het M-decreet van maart 2014.

Verras je kind met deurkaarten

Deurkaarten / Deurposters met leuke qoutes

Bezorg je kind 12 deurkaarten die het op de deur van zijn kamer kan hangen. Zo voelt je kind dat het recht heeft op een eigen plek, op een warme thuis en op een eigen mening.