Klasse voor ouders

Klik en Print: moppenkaartjes

Altijd lange gezichten ‘s ochtends? Verras je gezinsleden met een mopje in hun melktas, brooddoos, jaszak, tandenborstelhouder enz … Hihi :)

Graag traag of drukdrukdruk. Welke ouder ben jij?

Heb jij graag een zo vol mogelijke agenda? Of wil je in het weekend vooral ontspannen? Moet alles perfect in orde zijn of is goed genoeg goed genoeg. Welk soort ouder ben jij? Doe de test.

Praat veel én in je eigen taal

KVL_130235_01_COVER_Versie-copy-300x300

Anderstalige kinderen leren makkelijker Nederlands als ze hun thuistaal goed beheersen. Je spreekt dus best de taal die jij goed onder de knie hebt. Doe ook veel dagelijkse gesprekjes. Daar leert je kind veel van.

Verdeel het werk

Takenkaart

“Soms voel ik me het slaafje van iedereen”, zegt mama Ruth. Ben je in de vakantie ook vooral bezig met kleren wassen, strijken en kinderen entertainen? Met de kluskaarten verdeel je de taken.

Uit met vlieg

Vlieg cultuur

Op zoek naar leuke culturele uit-activiteiten op maat van jou en je kinderen? Bekijk de tips van Vlieg voor de maand januari. Voor elk ‘cultuurbeest’ stelt hij weer drie leuke uitjes voor.

“Onze kleuters prutsen met echte schroevendraaiers”

KVL_140244_techniek_03 kopiëren

De wereld draait rond techniek. Toch kiezen leerlingen en ouders niet snel voor tso en bso niet snel. In deze kleuterklas gooien ze het roer om. Met échte materialen.