Klasse voor ouders

Wat koopt de school voor je kind?

Je kind vraagt nieuwe spullen voor school? Stap niet meteen naar de winkel. Check eerst de lijst: wat koop je zelf en wat koopt de basisschool?

Download de kalender 2014 -2015

Download de maandkalender voor het schooljaar 2014-2015. Elke maand staat op een apart blad. Ruimte zat, dus, om er al je activiteiten op te noteren.

Dilemma: “schuldgevoel over opvang op school”

jongen met kap

“Mijn zoon (7) moet voortaan in de opvang blijven voor en na school. Van enkele familieleden kreeg ik hierop al commentaar. Ook mijn kind ziet er tegen op. Ik voel me schuldig. Wat kan ik doen?”

Brooddoos-ideeën voor op de koelkast

Elke dag dezelfde boterhammen in de brooddoos? Saai! Met wat kleine trucjes maak je van elke lunch een waar eetfestijn. Met deze tips kan je heerlijk variëren en kinderen vinden het geweldig.

Boeken kaften, hoe doe je dat?

Boeken kaften

Heb jij ook twee linkerhanden? Is het begin van het schooljaaraltijd een geworstel met plakband en papier? Deze klik & print toont je stap voor stap hoe je boeken kaft. Leer je het je kind aan?

Video: Bereid je kind voor op de grote school

De overstap logo

Gaat je kind straks voor het eerst naar het middelbaar, het eerste leerjaar of de kleuterschool? Bekijk de filmpjes over die grote stap. Je krijgt ook tips voor een goede start.