Klasse voor ouders

Doe de test: Welke vakantie-ouder ben jij?

Veel ouders kiezen vaak dezelfde activiteiten voor het gezin. Ze blijven bij hun vakantie-type steken. Ontdek welk type jij bent. En hoe je van je ‘veilige’ type loskomt.

Plan je vakantie mét stickers

Met deze vakantiekalender plan je je hele zomer vol. Bedenk samen verrassende activiteiten om te doen en plan ze in. Print bijhorende stickers op een stickervel en kleef ze op de planner.

Fotowedstrijd: Win elke week filmtickets

HPvakantie

Doe jij deze zomer iets voor zomer iets voor de eerste keer? Post je foto op de Facebookpagina van Klasse voor Ouders en beschrijf je ervaring. Elke week winnen tien lezers twee filmtickets!

Klik en Print: vakantieplanner mét stickers

Vakantieplanner

Maak met je gezin wilde vakantieplannen en plan ze op deze vakantieplanner. Zoek activiteiten die je nog nooit hebt gedaan! Kleef er deze leuke stickers bij en hang de planner op.

Verdeel het werk

Takenkaart

“Soms voel ik me het slaafje van iedereen”, zegt mama Ruth. Ben je in de vakantie ook vooral bezig met kleren wassen, strijken en kinderen entertainen? Met de kluskaarten verdeel je de taken.

Geen ruzie meer met het uitleenrooster

uitleenroosterUitleenrooster

“Dat heb je gestolen!” “Neen, dat is van mij!” Dit uitleenrooster maakt komaf met ruzies over welk speelgoed nu van wie is en wie wat mag gebruiken.