Banner Kinderrechtencommissariaat

Najat Bougria van de secundaire school De Dames in Antwerpen krijgt de eretitel ‘Leraar van het Jaar 2018’. Najat is geen leraar, wel administratief medewerker. In 2018 zette Klasse immers alle mensen achter de schermen van de school in de bloemetjes.

Zonder haar zou dit niet zo’n warme school zijn

Najat Bougria, administratief medewerker in De Dames (Antwerpen) is de symbolische winnaar voor alle ondersteunende medewerkers en vrijwilligers op school.

Naast administratief medewerker is Najat ook de BFF en mama van de leerlingen, assistent-directeur, reisbegeleider en brugfiguur. Met haar talenkennis tolkt ze voor veel anderstalige ouders en is ze de spil tussen verschillende culturen, school en ouders. “Zonder haar zou de school niet de warme veilige haven zijn die ze nu is.” Najat werd genomineerd door een grote groep collega’s, leerlingen en ouders.
 

Onzichtbaar en onmisbaar

Ann Nevens, als secretariaatsmedewerker bij Klasse zelf een ‘onzichtbare held’, woonde de prijsuitreiking bij en besluit:

“Ik voel me, samen met mijn 2 collega’s van het secretariaat, dikwijls een octopus op de redactie. Net zulke duizendpoten zijn de vele mensen op school die niet lesgeven. Helpende handen die zelden op de voorgrond staan, maar wél onmisbaar zijn.”

Zij bieden houvast en structuur. Zodat leraren en directeurs hun werk kunnen doen. En leerlingen zich goed voelen en kunnen leren. Samen vormen ze een superteam dat werkt aan goed onderwijs voor de kinderen. In een hartelijke sfeer, vol warmte, plezier en verbondenheid.”
 

11.000 nominaties: een record

Op de redactie van Klasse kwamen 11.000 brieven en mails binnen. Leerlingen, ouders en collega’s haalden massaal helden uit de schaduw door hen te nomineren. Een opa die lampen vervangt op school, een klusjesman die sfeer brengt op schoolreis, de opvangjuf die als geen ander kan troosten, de secretariaatsmedewerker die bezorgde ouders opvangt …

In deze video verrast Klasse enkele helden. Hoe reageren ze als ze plots in de spotlights staan?


 
De jury las alle nominaties en selecteerde deze 100 topgenomineerden.