De website van Klasse gebruikt cookies, zoals beschreven in de gebruiksvoorwaarden. Je kan je cookie-instellingen beheren in je browser (Chrome, Firefox, Safari, Internet Explorer, Edge). OK

Logo Leraar van het Jaar 2017

 
Christophe Laes van GO! Basisschool Hertog Jan in Kortenberg krijgt de eretitel ‘Leraar van het Jaar 2017’. Met deze symbolische prijs zet Klasse alle leraren in de bloemetjes voor hun dagelijkse inzet.

Meester Christophe geeft ons zelfvertrouwen en durf

 

Meester Christophe van het 6de leerjaar GO! Basisschool Hertog Jan werd genomineerd door een groep collega’s, (groot)ouders en leerlingen. Hun verhalen maken duidelijk dat een leraar met kleine dingen elke dag levens van kinderen en jongeren beïnvloedt. Dankzij meester Christophe voelen zij zich zelfzeker, zitten ze goed in hun vel en durven ze nieuwe dingen proberen. In zijn klas en daarbuiten. Daarom werd meester Christophe verkozen tot ‘Leraar van het Jaar 2017’.
 

Leraren hebben blijvende impact

Klasse-hoofdredacteur Hans Vanderspikken: “Klasse ziet ze elke dag: de leraren die kansen geven, oprechte interesse tonen, talenten herkennen en benoemen, zelfvertrouwen stimuleren, leerlingen op het rechte pad houden, tijd maken en écht luisteren, leerlingen stimuleren zichzelf te zijn, zo bevlogen zijn dat hun leerlingen vleugels krijgen.

Ze steken vuren aan en doen dromen, ontwikkelen sterke persoonlijkheden en actieve burgers, leren samenleven en kritisch denken, geven kracht en vertrouwen. Ze hebben vaak een blijvende impact op het leven van veel leerlingen. Elke dag opnieuw bewijzen ze dat onderwijs over meer gaat dan het aanleren van kennis en skills voor de arbeidsmarkt.

En ook al vinden de meeste leraren dat niet meer dan normaal, eigenlijk is dat heel speciaal.”
 

3000 nominaties vol straffe verhalen

Elk jaar organiseert Klasse de verkiezing van ‘Leraar van het Jaar’. In 2017 vroeg Klasse: welke leraar verandert levens? Er kwamen meer dan 3000 reacties. Emotionele en straffe verhalen. Kijk maar naar deze video.

 
De jury las alle 3000 inzendingen en selecteerde daaruit deze 200 topgenomineerden.