Vlaanderen
Klasse.be

Specialist

Hoe een meningsverschil kan uitgroeien tot een gepolariseerd conflict

  • 4 oktober 2021
  • 2 minuten lezen

Polarisering komt vroeg of laat je klas binnen. Van mening verschillen is op zich geen probleem. Maar wanneer is een discussie onschuldig, en wanneer is er meer aan de hand? En waarom escaleert het ene conflict wel en het andere niet? Expert polarisering en radicalisering Emilie Le Roi (Departement Onderwijs en Vorming) neemt je mee in het verhaal van Emma en Paulien.

logo no cap

Wil jij radicalisering voorkomen en aanpakken op school? Schrijf je dan nu in voor de gratis online leermodules van No Cap. In 3 lessenreeksen krijg je inzicht en inspiratie over de dynamiek van polarisering, de ontwikkeling van een gelaagde identiteit en het omgaan met fake news en online manipulatie.

No Cap is een project van het Departement Onderwijs en Vorming, Mediawijs, Cirra, KULeuven en Klasse. No Cap wil leraren en leerlingen weerbaar maken tegen choquerende, polariserende en radicale communicatie.


EU-funded

Dit project kwam tot stand met de steun van het Internal Security Fund-Police van de Europese Commissie. De steun van het Internal Security Fund-Police van de Europese Commissie staat los van de goedkeuring van de inhoud van dit artikel, die het standpunt van de auteurs weergeeft. De Europese commissie wijst elke verantwoordelijkheid af voor het gebruik van informatie uit dit artikel.

Sigrid Vandemaele

Voeg dit artikel toe aan je bewaarde artikels

Log in om te bewaren


Laat een reactie achter