workshopkinderrechteneducatie

Inleiding

Klasse.be (het ‘Platform’) gebruikt cookies om je te onderscheiden van andere bezoekers. Via cookies kan Klasse je bovendien een betere ervaring bieden en zijn Platform en diensten verbeteren door beter te begrijpen wat jij ermee doet. Voor zover die cookies niet strikt noodzakelijk zijn om het Platform aan te bieden, zal Klasse je vragen toestemming te geven om ze te gebruiken.

 


 

1. Hoe gebruikt het Platform cookies en welke soorten zijn er?

Het Platform van Klasse kan bepaalde first-party cookies op jouw computer of apparaat plaatsen en daar toegang toe krijgen. D at zijn cookies die Klasse rechtstreeks plaatst en waar enkel Klasse gebruik van maakt om jouw ervaring van het Platform te vergemakkelijken en te verbeteren.

Door het platform te gebruiken, kan je ook bepaalde cookies van derden op jouw computer of apparaat ontvangen. Die third-party cookies plaatst Klasse niet zelf op het platform. Dat doen andere diensten of partijen.

Voor meer informatie over de persoonsgegevens die Klasse verzamelt en gebruikt, de maatregelen die Klasse heeft genomen om persoonsgegevens te beschermen, jouw wettelijke rechten en de wettelijke verplichtingen van Klasse, verwijst Klasse je naar de privacyverklaring op dit Platform.

Klasse heeft alle cookies zorgvuldig gekozen en heeft stappen ondernomen om ervoor te zorgen dat jouw privacy en persoonlijke gegevens altijd worden beschermd en gerespecteerd. Alle cookies op het Platform gebruikt Klasse in overeenstemming met de huidige cookiewetgeving.

 


 

2. Welke cookies gebruikt ons Platform ?

De meest actuele lijst van cookies die Klasse kan gebruiken, vind je in onderstaand overzicht.

 

2.1 First-party cookies

De volgende first-party cookies kunnen op jouw computer of apparaat worden geplaatst:

  • hide_cookie_notice

Met deze cookie zorgt Klasse ervoor dat je de cookiemelding maar één keer hoeft te accepteren. Deze cookie is functioneel en Klasse bewaart die 3 jaar.
 

  • wordpress_logged_in_5150fe9d377451ee9c7e656a12e5ef76
  • wordpress_sec_5150fe9d377451ee9c7e656a12e5ef76
  • wp-settings-11047
  • wfwaf-authcookie-0c1368436b952aa693a2a79f777e83e8
  • PHPSESSID
  • wp-settings-time-11047

Met deze cookies houdt Klasse bij of je al ingelogd bent of niet op Klasse.be. Deze cookies zijn functioneel en Klasse bewaart ze 6 maanden.
 

  • gpoll_form_94

Met deze cookie onthoudt Klasse of je al geantwoord hebt op een poll. Deze cookie is functioneel en Klasse bewaart die maximaal 3 jaar.
 

  • comment_author_{HASH}
  • comment_author_email_{HASH}
  • comment_author_url_{HASH}

Met deze cookie onthoudt Klasse of je een reactie geplaatst hebt bij een artikel. Deze cookie is functioneel en Klasse bewaart die maximaal 3 jaar.
 

  • _gid
  • _ga
  • _ga_Y9RCDG0L79
  • _gat
  • _gatscrolltracker

Met deze cookies verzamelt Klasse geanonimiseerde analytische gegevens over het gedrag van bezoekers op Klasse.be. Daarvoor gebruikt Klasse Google Tag Manager en Google Analytics. Dit zijn functionele cookies. Klasse bewaart ze maximaal 3 jaar

 

2.2 Third-party cookies

De volgende third-party cookies kunnen op jouw computer of apparaat worden geplaatst:

  • _hjAbsoluteSessionInProgress
  • _hjIncludedInSessionSample
  • _hjIncludedInPageviewSample
  • _hjid
  • _hjTLDTest
  • ajs_user_id
  • _fbp
  • _BEAMER_USER_ID_zeKLgqli17986
  • _BEAMER_BOOSTED_ANNOUNCEMENT_DATE_zeKLgqli17986
  • ajs_anonymous_id
  • _BEAMER_FIRST_VISIT_zeKLgqli17986
  • _BEAMER_LAST_POST_SHOWN_zeKLgqli17986
  • _BEAMER_LAST_UPDATE_zeKLgqli17986

Met deze cookies verzamelt Klasse geanonimiseerde statistische gegevens over het gedrag van bezoekers op individuele pagina’s op Klasse.be. Daarvoor gebruikt Klasse Hotjar. Dit zijn statistische cookies. Klasse bewaart ze maximaal 1 jaar voor Hotjar (behalve die over het eerste bezoek 9 jaar)
 

  • __Secure-3PSIDCC
  • 1P_JAR
  • SIDCC
  • __Secure-3PAPISID
  • CONSENT
  • SSID
  • HSID
  • __Secure-3PSID
  • SID
  • ANID
  • NID
  • SAPISID
  • APISID
  • DV
  • OTZ

Deze cookies van Google reCAPTCHA helpen ons om te checken of je een robot of een mens bent, bijvoorbeeld wanneer je het contactformulier invult. Deze cookies zijn functioneel. Klasse bewaart ze maximaal 2 jaar, behalve de consent-cookie, die wordt permanent bewaard.
 

  • __atuvs
  • __atuvc
  • __atssc
  • ssc
  • loc
  • na_tc
  • uid
  • ouid
  • na_id
  • uvc
  • _b
  • _pinterest_sess
  • _pinterest_cm
  • _auth

Met deze socialemediacookies van Addthis en Pinterest geeft Klasse je betere suggesties voor deel- of bewaarmethodes bij artikels. Deze cookies zijn niet strikt noodzakelijk en Klasse bewaart ze maximaal één jaar.

 


 

3. Toestemming en het behoud van controle

Voordat cookies op jouw computer of apparaat worden geplaatst, vraagt Klasse jouw toestemming. Zo stel je Klasse in staat om je de best mogelijke ervaring en service te bieden. Als je dat wenst, kan je toestemming weigeren voor het plaatsen van cookies, tenzij die cookies strikt noodzakelijk zijn. Je kan steeds jouw cookie-voorkeuren wijzigen.

 


 

4. Wijzigingen

Wij kunnen deze cookieverklaring altijd wijzigen. We raden je aan dit document geregeld te raadplegen.

 


 

5. Jouw rechten en informatie met betrekking tot verwerking van persoonsgegevens

Jouw belangrijkste rechten op grond van de AVG (Verordening van 27 april 2016 betreffende de bescherming van natuurlijke personen in verband met de verwerking van persoonsgegevens en betreffende het vrije verkeer van die gegevens (General Data Protection Regulation) zijn:

  • het recht op inzage
  • het recht op correctie
  • het recht om te wissen
  • het recht om de verwerking te beperken
  • het recht om bezwaar te maken tegen de verwerking
  • het recht op gegevensportabiliteit
  • het recht om een klacht in te dienen bij een toezichthoudende autoriteit
  • het recht om je toestemming in te trekken

Sommige van deze rechten zijn complex en niet alle details zijn hier opgenomen. Lees daarom de relevante bepalingen en richtlijnen van de Gegevensbeschermingsautoriteit voor een volledige uitleg. Bijkomend vind je meer informatie over de verwerking van jouw persoonsgegevens in onze privacyverklaring.