Beleef Wakala met de hele klas

Arboretum Kalmthout

Log in om te bewaren.

Opgelet: wegens COVID-19 zijn bezoeken aan musea, bioscopen en andere activiteiten niet of slechts beperkt mogelijk. Kijk dus vooraf op de website van een voordeel om zeker te zijn dat het Lerarenkaart-aanbod geldt.

kinderen spelen in natuur

Bewonder een van de meest gevarieerde plantenverzamelingen van Europa. Wandel langs stoere bomen en kleurrijke borders. Arboretum Kalmthout herbergt meer dan 7.000 verschillende plantensoorten waarvan de oudste bomen meer dan 150 jaar geleden werden geplant.

Dit is geschikt voor:

  • Hele dag
  • Persoonlijke ontspanning
  • Schooluitstap

Jouw korting of voordeel

Enkel met een geldig Lerarenkaart-nummer kan je dit voordeel zien.
Niet telkens opnieuw je nummer invullen? Maak nu jouw Klasse-profiel aan. Je krijgt nog een mail met alle info.

Wat is dit?

Dit veld is leeg.

Voor je klas

Doelgroep

Aanbod voor leerlingen vanaf 3 jaar.

Omschrijving

In het Arboretum Kalmthout wandelen kleuters door het gras en verzamelen ze allerlei natuurlijk materiaal om nadien mee te knutselen. Alle zintuigen komen aan bod: een handpop vertelt verhaaltjes en gedichtjes.

Gewapend met loepdoosjes, meetkoordjes, potlood en papier verkennen leerlingen uit het lager onderwijs de bijzondere plantenwereld in het Arboretum. Ze raden de leeftijd van een boom en meten zijn omvang. Ze ruiken en voelen het gras, volgen de insectenwereld en krijgen milieutips.

Een arboretumbezoek is ook een praktische aanvulling voor studenten hoger onderwijs uit de opleidingen tuinarchitectuur en tuinbouw. De wetenschappelijke benamingen komen uitgebreid aan bod en er wordt dieper ingegaan op groeiwijze, standplaats en milieuvriendelijk onderhoud.

Past bij deze vakken

  • Aardrijkskunde & biologie
  • Levensbeschouwing

Toegankelijkheid

  • Rolstoel ter beschikking
Uitstappen en reizen

Waar is mijn
Lerarenkaart?