Coudenbergpaleis

Log in om te bewaren.

Kijkje in Coudenbergpaleis

Ooit regeerden de machtigste Europese vorsten vanuit het Coudenbergpaleis, tot een zware brand in 1731 het prachtige gebouw vernielde. Vele resten bleven echter intact en verdwenen onder de grond. Ontdek de archeologische site van de Coudenberg ook digitaal in beeld en geluid.

Dit is geschikt voor:

  • Halve dag
  • Schooluitstap
  • Vorming van onderwijsprofessionals

Jouw korting of voordeel

Enkel met een geldig Lerarenkaart-nummer kan je dit voordeel zien.
Niet telkens opnieuw je nummer invullen? Maak nu jouw Klasse-profiel aan. Je krijgt nog een mail met alle info.

Wat is dit?

Dit veld is leeg.

Voor je klas

Doelgroep

Aanbod voor leerlingen vanaf 6 jaar.

Omschrijving

Leerlingen uit het basisonderwijs kunnen met de WAOUW-koffers op een leuke manier het Coudenbergpaleis ontdekken. Per groepje van 5 of 6, krijgen de leerlingen een sleutelbos. Daarmee kunnen ze koffers die verspreid zijn in de site en het museum openen. Elke koffer bevat materiaal waarmee spelenderwijs een bepaald aspect van het Coudenbergpaleis ontdekt kan worden. Per groepje is een begeleider of leerkracht nodig.

Voor het secundair onderwijs ontwikkelde Erfgoedklassen en Burgerschap 'Steen, mortel, beitel!' voor leerlingen van 10 tot 15 jaar. Erfgoedklassen en Burgerschap organiseert gratis activiteiten voor leerlingen van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest om het ons omringende erfgoed op een actieve en speelse manier te ontdekken.

‘Steen, mortel, beitel’ is een boekje of een gratis app waarmee je de archeologische site van de Coudenberg kan ontdekken aan de hand van de bouwtechnieken en gebruikte materialen. Hier vind je het boekje en hier de gratis app via Google Play en App Store. Verder zijn er pedagogische documenten voor de derde graad basisonderwijs en de tweede graad secundair onderwijs.

Scholen kunnen een bezoek reserveren via de webshop van het BELvue Museum.

Past bij deze vakken

  • Geschiedenis & cultuur
  • Techniek & praktijk

Toegankelijkheid

  • Audiodescriptie
Uitstappen en reizen

Waar is mijn
Lerarenkaart?