Vlaanderen
Klasse.be
Coudenbergpaleis
Coudenbergpaleis
Coudenbergpaleis

Ooit regeerden de machtigste Europese vorsten vanuit het Coudenbergpaleis, tot een zware brand het prachtige gebouw in 1731 vernielde. Vele resten bleven echter intact en verdwenen onder de grond. Ontdek de archeologische site van de Coudenberg ook digitaal in beeld en geluid.

Jouw voordeel

Gratis met je Lerarenkaart in plaats van 10 euro.

Programma voor je klas

Doelgroep

Vanaf 6 jaar.

Omschrijving

Scholen kunnen een bezoek reserveren via de webshop van het BELvue Museum.

Leerlingen uit het basisonderwijs kunnen met de WAOUW−koffers op een leuke manier het Coudenbergpaleis ontdekken. In groepjes van 5 of 6 leerlingen, krijgen ze een sleutelbos. Daarmee openen ze koffers die verspreid staan in de site. Elke koffer bevat materiaal om spelenderwijs een bepaald aspect van het Coudenbergpaleis te verkennen. Per groepje is een begeleider of leraar nodig.

Het Coudenbergpaleis werkt samen met Erfgoedklassen en Burgerschap. Zij organiseren gratis activiteiten voor leerlingen van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest, om het ons omringende erfgoed op een actieve en speelse manier te ontdekken.

Erfgoedklassen en Burgerschap werkte pedagogische documenten uit voor de derde graad basisonderwijs en de tweede graad secundair onderwijs.

Met hun gratis app ‘Steen, mortel, beitel!’ ontdekken leerlingen van 10 tot 15 jaar de archeologische site van de Coudenberg aan de hand van de bouwtechnieken en gebruikte materialen. Lees het boekje en download de app via Google Play of de App Store.

Past bij deze vakken

  • Geschiedenis & cultuur
  • Techniek & praktijk

Waar?

kaartje

Coudenbergpaleis
Paleizenplein 7
1000 Brussel
België

Plan je route

Contact

Algemene contactgegevens

Voorzieningen

  • Gedeeltelijk toegankelijk met een rolstoel
Voeg dit voordeel toe aan je bewaarde voordelen

Log in om te bewaren