Vlaanderen
Klasse.be

Erfgoed

De grote vergaderzaal van het Europees Parlement

blik in het Europees Parlement

Een bezoek aan de grote vergaderzaal is een uitgelezen manier om de typische sfeer op te snuiven en meer te weten te komen over de rol en de bevoegdheden van het Europees Parlement. Tijdens een plenaire vergadering kan je zelfs een van de grote debatten volgen. Bewonder ook de uitgebreide kunstcollectie.

Jouw voordeel

Gratis voor iedereen.


Programma voor je klas

Doelgroep

Vanaf 6 jaar.

Omschrijving

De grote vergaderzaal kan worden bezocht door groepen van minstens tien personen. Bezoeken moeten twee à drie maanden op voorhand worden gereserveerd. Reserveringen zijn afhankelijk van de beschikbaarheid van zalen en sprekers.

Groepsbezoeken duren één à twee uur en omvatten een presentatie door een personeelslid over de rol en bevoegdheden van het Europees Parlement, een vragensessie en een bezoek aan de grote vergaderzaal. Afhankelijk van de kalender van het Europees Parlement kunnen groepen eventueel ook, gedurende een uur, vanaf de tribune de plenaire vergadering volgen.

Een geldig identiteitsdocument (identiteitskaart, paspoort of rijbewijs) is vereist om tot de gebouwen van het Europees Parlement toegelaten te worden.

Bezoeken vinden plaats van maandag tot vrijdag en zijn beschikbaar in de 24 officiële talen van de Europese Unie. Elk bezoek is op unieke wijze afgestemd op de behoeftes van de groep. Alle bezoekers van minstens 6 jaar worden door ons hartelijk ontvangen. Een groepsbezoek kan worden gereserveerd via het online aanvraagformulier.

De grote vergaderzaal organiseert ook online activiteiten voor scholen in het Nederlands. Online EP Talks (online EP-presentaties) zijn onderdeel van de online activiteiten voor groepen van het Europees Parlement. Je kan zo je kennis over de invloed, rol en activiteiten van deze instelling verdiepen door middel van een online presentatie van 60 minuten en een vraag- en antwoordsessie die is aangepast aan de interesses van uw groep. Een online EP-presentatie is beschikbaar in elk van de 24 officiële talen van de Europese Unie. Doe mee, waar u ook bent en laat al uw vragen beantwoorden door de medewerkers van het Europees Parlement. Daarvoor registreer je je hier.

Tijdens de Online Europese jeugdseminars sluiten je leerlingen aan bij jongeren uit verschillende EU-landen om te brainstormen, discussiëren en debatteren over sociale uitdagingen. Als onderdeel van een internationale groep werken ze samen aan onderwerpen die relevant zijn voor het Europa van vandaag. Deelnemers komen met innovatieve oplossingen en presenteren deze aan een Europees parlementslid (MEP). Een online Europees jeugdseminar is een activiteit van 2 uur en is beschikbaar in het Engels, Frans of Duits. Het gaat over relevante Europese onderwerpen en start met een welkomstwoord en inleiding over het Europees Parlement, de werking van de Europese democratie en hoe dit het leven van de burgers verbetert. Daarna volgt een ‘Idea Lab’ waar de (internationale) deelnemers het onderwerp van het seminar van alle kanten belichten, uitdagingen identificeren, oplossingen presenteren en stemmen over voorstellen. In een afsluitende sessie presenteert de groep hun beste ideeën aan een Europarlementariër. Meer info via eys@europarl.europa.eu.

Past bij deze vakken

  • Geschiedenis & cultuur
  • Handel & economie
  • Taalvakken

Waar?

kaartje

De grote vergaderzaal van het Europees Parlement
Paul-Henri Spaakgebouw
Wiertzstraat 60
1047 Brussel
België

Plan je route

Contact

Algemene contactgegevens

Voorzieningen

  • Rolstoel ter beschikking
Voeg dit voordeel toe aan je bewaarde voordelen

Log in om te bewaren