Vlaanderen
Klasse.be

Museum en Expo

Design Museum Den Bosch

Interieur van het Design Museum Den Bosch

Design Museum Den Bosch belicht de culturele betekenis en de rol van vormgeving in de geschiedenis, nu en in de toekomst. Het museum toont de invloed van design op ons dagelijks leven en vertelt het verhaal erachter.

Jouw voordeel

50 procent korting met je Lerarenkaart. Je betaalt 6,75 euro in plaats van 13,50 euro.

Programma voor je klas

Doelgroep

Vanaf 4 jaar.

Omschrijving

Tijdens een bezoek aan het Design Museum Den Bosch leer je met je leerlingen voorbij de ontwerpen te kijken. In het museum ontdek je de invloed van design op ons dagelijks leven en het verhaal daarachter.

Voor leerlingen zijn er interactieve design-workouts bij alle tentoonstellingen. Tijdens deze workouts wordt gekeken, nagedacht, gepraat, gediscussieerd, geschetst, gemaakt. Dit past binnen maker-centered learning en wordt gedaan door gebruik te maken van thinking routines.

Deze workouts openen bij leerlingen de ogen voor wat design is en wat er allemaal is vormgegeven om hen heen. Het uiteindelijke doel is om leerlingen te laten ervaren dat ook zij de vormgevers zijn van hun omgeving en van de toekomst.

Kinderen en jongeren tot 18 jaar krijgen gratis toegang. Design-workouts tegen betaling. Neem voor tarieven en reservering contact op.

Past bij deze vakken

  • Geschiedenis & cultuur
  • Muzische vakken

Waar?

kaartje

Design Museum Den Bosch
De Mortel 4
5211 HV ‘s-Hertogenbosch
Nederland

Plan je route

Contact

Algemene contactgegevens

Educatieve gegevens

Voorzieningen

  • Rolstoel ter beschikking
Voeg dit voordeel toe aan je bewaarde voordelen

Log in om te bewaren