Online voor modern en innovatief leren

DIVA

Log in om te bewaren.

Jongen in het diamantmuseum

In DIVA vind je boeiende verhalen en schitterende objecten. Ontdek de rijke geschiedenis van diamant, juwelen en zilver in Antwerpen en leer meer over handel en vakmanschap. De permanente collectie 'DIVA, a Brilliant Story' komt tot leven in zes zalen met elk hun eigen verhaal.

Dit is geschikt voor:

  • Halve dag

Jouw korting of voordeel

Enkel met een geldig Lerarenkaart-nummer kan je dit voordeel zien.
Niet telkens opnieuw je nummer invullen? Maak nu jouw Klasse-profiel aan. Je krijgt nog een mail met alle info.

Wat is dit?

Dit veld is leeg.

Voor je klas

Doelgroep

Aanbod voor leerlingen vanaf 7 jaar.

Omschrijving

'DIVA, a Brilliant Story' en de tijdelijke tentoonstellingen met je klas ontdekken? Dat kan. Volledig op het eigen tempo van iedere leerling en mét audioguide en/of kijk- en doeboekje. Meer info via reservaties@divaantwerp.be of 03 360 52 52.

DIVA ontwikkelde een kijk- en doeboekje dat kinderen meeneemt op een leerrijke tocht door de zes themakamers van 'DIVA, a Brilliant Story'. Aan de hand van leuke weetjes en doe-opdrachten dagen we leerlingen uit om te kijken en te ontdekken. Je vraagt die boekjes (voor kinderen vanaf 7 jaar) aan de infobalie.

Het Antwerp World Diamond Centre, de koepelorganisatie van de Antwerpse diamantsector, ontwikkelde een lessenpakket voor kinderen van de derde graad lager onderwijs. Aan de hand van de interactieve opdrachten en lessen ontdekken leerlingen de wondere wereld van de Antwerpse diamantsector. Je kan het lespakket hier downloaden.

Nederlands oefenen bij DIVA? Geef jij les aan anderstalige nieuwkomers die volop bezig zijn Nederlands te leren? Ben je op zoek naar een culturele activiteit in bevattelijk Nederlands met heel wat taaloefenkansen? DIVA organiseert exclusief voor leerlingen uit NT2 klassen, OKAN klassen of gelijkaardige groepen gratis een gegidst aanbod in 'DIVA, a Brilliant Story'. De focus ligt op beleven, interactie en dialoog. De gids vertelt over gebruiksvoorwerpen en juwelen over de grenzen van alle culturen heen en prikkelt de deelnemers om ook het woord te nemen. Een gegidst bezoek duurt 1 uur (max. 15 deelnemers en 2 begeleiders per gids). Onder voorbehoud van beschikbaarheid kan je na het bezoek gebruik maken van een lokaal bij DIVA waar je groep indrukken kan uitwisselen, het bezoek kan evalueren of gewoon wat kan napraten. Vraag tijdig je bezoek aan.

Past bij deze vakken

  • Geschiedenis & cultuur
  • Handel & economie
  • Muzische vakken
  • Techniek & praktijk

Toegankelijkheid

  • Rolstoel ter beschikking
  • Voorzieningen voor hulp- en geleidehonden
Uitstappen en reizen

Klasse Magazine = cadeau aan jezelf *

  • 4 kwaliteitsnummers met inspiratie van leraren en experts.
  • Fraai ondersteunend materiaal (kalender, poster, ...)
  • Je Lerarenkaart 2021 valt gewoon in je brievenbus.
*Betaal vóór 3 november en krijg je Lerarenkaart 2021 thuisbezorgd.