Vlaanderen
Klasse.be

Attractie- en dierenparken

Het Domein van de Grotten van Han

grotten van han
Moeder met kindjes kijkt naar de edelherten
Bruine beer in een boom
grotten van han
grotten van han

Op het Domein van de Grotten van Han ontdek je de geheimen van de ondergrondse wereld. In het Wildpark maak je kennis met inheemse wilde diersoorten.  In PrehistoHan kan je een prachtige tentoonstelling bewonderen van verschillende vondsten uit de Lesse en leer je alles over de geschiedenis van de Grot.

Jouw voordeel

Enkel met een geldig Lerarenkaart-nummer kan je dit voordeel zien.

Niet telkens opnieuw je nummer invullen? Maak nu jouw Klasse-profiel aan. Je krijgt nog een mail met alle info.


Programma voor je klas

Doelgroep

Vanaf 3 jaar.

Omschrijving

Op het Domein van de Grotten van Han zijn er verschillende educatieve mogelijkheden. Klik hier om de schoolbrochure (2023) te downloaden. Je stelt zelf je bezoek samen.

  • Er zijn speciale workshops voor 6-8 jaar en 9-12 jaar.
  • Bij een bezoek aan de Grot start je op het grote speelplein en ga je samen met de gids meteen te voet de grot in. De gids vertelt over de geschiedenis van het water en de Grot. Je ontdekt steeds grotere en mooiere geheime zalen en hun kalkafzettingen. De rivier duikt zo nu en dan even op, en in de grote Wapenzaal geniet je van het prachtige klank- en lichtspektakel “Origin”.
  • Breng een bezoek aan het Wildpark met de Safari-car of te voet en ontdek er de vele diersoorten die vroeger en ook vandaag nog leven in onze bossen: herten en everzwijnen, maar ook zeldzame of beschermde soorten zoals de wolf, de lynx, de beer, het Przewalski-paard en de Europese bizon.
  • De tentoonstelling van PrehistoHan is de ideale didactische aanvulling van het bezoek aan de Grot. Je leert er alles over de geschiedenis van de Grot en de bijzondere archeologische opgravingen die er plaatsvonden.

Je betaalt het groepstarief wanneer je minstens 5 dagen op voorhand reserveert. De klasgroep bestaat dan uit minimaal 20 leerlingen. Leerlingen tot 18 jaar betalen 14 euro voor een bezoek aan de Grot van Han en PrehistoHan of voor een bezoek aan het Wildpark. Een combiticket voor de 3 locaties kost 18 euro.

Past bij deze vakken

  • Aardrijkskunde & biologie
  • Geschiedenis & cultuur

Waar?

kaartje

Het Domein van de Grotten van Han
Rue J. Lamotte 2
5580 Han-sur-Lesse
België

Plan je route

Contact

Algemene contactgegevens

Educatieve gegevens

Voeg dit voordeel toe aan je bewaarde voordelen

Log in om te bewaren