Vlaanderen
Klasse.be
Bezoeker wandelt door hopmuseum Poperinge
Bezoeker ruikt aan hop in hopmuseum Poperinge
Buitenkant met bier van hopmuseum Poperinge

Het Hopmuseum vind je in het historische gebouw ‘De Stadsschaal’. Hier werd vroeger hop gewogen, gekeurd en gestapeld. Een collectie authentieke hoptuigen, audiovisuele fragmenten en quizmodules vertelt je nu de geschiedenis en de levenscyclus van de hop. Maakt kennis met een van de belangrijkste ingrediënten van bier.

Jouw voordeel

2 euro korting op de toegangsprijs. Je betaalt 4 euro in plaats van 6 euro.

Programma voor je klas

Doelgroep

Van 6 tot 16 jaar.

Omschrijving

Leerlingen lager onderwijs verkennen het Hopmuseum met doe-opdrachten tijdens de ‘Hippe Hoprondleiding’. Een gids vertelt anekdotes over hoe kinderen vroeger mee hielpen met de hoppluk. Je leerlingen gaan ook zelf aan het werk: oogjes draaien aan klimdraden, het gewicht van de juf of meester bepalen met de veldbalans … Als afsluiter is er een quiz om te kijken wie de hopkampioen is.

In het Hopmuseum maken de jongeren van 10 tot 14 jaar kennis met Joseph Lahaye. Deze Poperingenaar stond tijdens de Eerste Wereldoorlog voor een moeilijke keuze. Wat was zijn dilemma? En heeft hij de juiste beslissing genomen? Daar kunnen de leerlingen pas op antwoorden als ze ook echt begrijpen hoe het leven er toen aan toeging. In kleine groepjes gaan de leerlingen met kaart en tablet op onderzoek door het museum. Ze ontdekken onderweg het leven in Poperinge tijdens de Eerste Wereldoorlog en denken mee na over het dilemma van Joseph.

Past bij deze vakken

  • Aardrijkskunde & biologie
  • Geschiedenis & cultuur

Waar?

kaartje

Hopmuseum Poperinge
Gasthuisstraat 71
8970 Poperinge
België

Plan je route

Contact

Algemene contactgegevens

Educatieve gegevens

Voeg dit voordeel toe aan je bewaarde voordelen

Log in om te bewaren