Vlaanderen
Klasse.be

Museum en Expo

M HKA – Museum van Hedendaagse Kunst Antwerpen

witte moderne gevel museum

Het M HKA is een dynamische plek waar kunst en cultuur centraal staan. Het museum in Antwerpen verzamelt en toont een internationale collectie hedendaagse kunst vanaf 1970. Ontdek de creatieve opdrachten die de gidsen in elkaar staken.

Jouw voordeel

6 euro korting op je toegangsticket. Je betaalt 8 euro in plaats van 14 euro. Tijdens een opbouwperiode betaal je 3 euro.

Voorwaarden

Je kan vooraf online je ticket reserveren via deze link.


Programma voor je klas

Doelgroep

Vanaf 5 jaar.

Omschrijving

Tijdens een interactieve rondleiding of labo gaan je leerlingen van het kleuter- tot het hoger onderwijs samen met een gids aan de slag met de kunstwerken en elkaar. De rondleiding wordt aangepast aan het niveau en de kennis van de doelgroep. Via de website vind je het volledige aanbod.

Door de eigentijdse verhalen, beelden en vormgeving sluit hedendaagse kunst nauw aan bij de leefwereld van kinderen en jongeren. Altijd zijn er aanknopingspunten: de eigen ervaringen van je leerlingen maken een rijkere interpretatie van de kunst mogelijk en de omgang met kunst zet hen aan tot genuanceerder nadenken over het leven.

Het M HKA biedt ook vorming voor leraren aan: tijdens een Dubbelfocus krijg je nieuwe impulsen voor de eigen lespraktijk en een pedagogisch-didactische omkadering om zelf aan de slag te gaan in een museum.

Past bij deze vakken

  • Geschiedenis & cultuur
  • Levensbeschouwing
  • Muzische vakken
  • Taalvakken

Waar?

kaartje

M HKA – Museum van Hedendaagse Kunst Antwerpen
Leuvenstraat 32
2000 Antwerpen
België

Plan je route

Contact

Algemene contactgegevens

Educatieve gegevens

Voorzieningen

  • Rolstoel ter beschikking
  • Toegankelijk met een rolstoel
Voeg dit voordeel toe aan je bewaarde voordelen

Log in om te bewaren