Vlaanderen
Klasse.be

Museum en Expo

MOU – Museum van Oudenaarde

Wunderkammer in het Museum van Oudenaarde
Bezoeker in een zaal in het Museum van Oudenaarde

In het MOU reis je 500 jaar terug in de tijd en ontdek je een aantal bijzondere historische stukken zoals wandtapijten en de zilvercollectie uit de grote bloeitijd van Oudenaarde. In de zalen van het museum zit nu ook een eigentijdse wunderkammer verstopt die exotische voorwerpen, opgezette dieren en andere objecten uit de ontdekkingsreizen van de 16e eeuw tentoonstelt. Het MOU bevindt zich in het stadhuis, centraal gelegen op de markt.

Jouw voordeel

5 euro korting met je Lerarenkaart. Je betaalt 5 euro in plaats van 10 euro.

Voorwaarden

Je kan vooraf je ticket reserveren.

Programma voor je klas

Doelgroep

Vanaf 6 jaar.

Omschrijving

Het MOU heeft een uitgebreid educatief aanbod voor leerlingen lager onderwijs en secundair onderwijs. Je kan een rondleiding of workshop volgen of kiezen voor een gegidste stadswandeling.

De toegang tot de vaste collectie is gratis voor schoolgroepen. Een gids kost 60 euro (max. 20 leerlingen), maar is gratis voor scholen uit Oudenaarde. Een workshop kost 70 euro (max. 20 leerlingen), waarvan 60 euro voor de gids en 10 euro voor het gebruikte materiaal. Een stadswandeling met gids kost eveneens 60 euro.

MOU is een erkende cultuurschakel. Dit betekent dat klasgroepen tot 30 leerlingen het museum tijdens de daluren gratis met bus of tram kunnen bezoeken, binnen het reguliere aanbod van De Lijn.

Past bij deze vakken

  • Aardrijkskunde & biologie
  • Geschiedenis & cultuur
  • Taalvakken

Waar?

kaartje


Markt
9700 Oudenaarde
België

Plan je route

Contact

Algemene contactgegevens

Educatieve gegevens

Voorzieningen

  • Toegankelijk met een rolstoel
Voeg dit voordeel toe aan je bewaarde voordelen

Log in om te bewaren