Beleef Wakala met de hele klas

Nationaal Museum van de Speelkaart

Log in om te bewaren.

Opgelet: wegens COVID-19 zijn bezoeken aan musea, bioscopen en andere activiteiten niet of slechts beperkt mogelijk. Kijk dus vooraf op de website van een voordeel om zeker te zijn dat het Lerarenkaart-aanbod geldt.

kind in het Nationaal Museum van de Speelkaart

Je voelt hier nog de sfeer van een oude speelkaartenfabriek, zeker als de medewerkers de stoommachine en de persen op gang draaien. Uiteraard toont het museum ook speelkaarten, soms echte kunstwerkjes! Wie na al die info zélf aan de slag wil of even voor joker wil staan, kan terecht in het Speelkaartenlab van Cartamundi.

Dit is geschikt voor:

  • Gratis schoolbezoek
  • Persoonlijke ontspanning
  • Schooluitstap

Jouw korting of voordeel

Enkel met een geldig Lerarenkaart-nummer kan je dit voordeel zien.
Niet telkens opnieuw je nummer invullen? Maak nu jouw Klasse-profiel aan. Je krijgt nog een mail met alle info.

Wat is dit?

Dit veld is leeg.

Voor je klas

Doelgroep

Aanbod voor leerlingen vanaf 6 jaar.

Omschrijving

Voortaan kunnen lagere scholen zelf een drukatelier aanvragen op een moment dat voor hen het beste uitkomt. Tijdens het drukatelier gaan de leerlingen actief aan de slag met papier of karton, inkt en een historische drukpers. Hun creaties, namelijk de drukvorm en een afdruk, mogen ze nadien mee naar huis nemen. Raadpleeg de website voor meer info!

Tijdens interactieve rondleidingen op maat van je klas leer je meer over de geschiedenis van het kaartspel en de papierindustrie. Je kan zo'n rondleiding uitbreiden met een demonstratie op historische drukpersen. Die laatste kost 50 euro, een gids 55 euro. De toegang tot het museum is gratis tot 18 jaar. Ook begeleiders betalen niets. Gidsen reserveer je via 014 44 33 55.

Past bij deze vakken

  • Geschiedenis & cultuur
  • Techniek & praktijk

Toegankelijkheid

  • Rolstoel ter beschikking

Waar is mijn
Lerarenkaart?