Vlaanderen
Klasse.be

Museum en Expo

Nationaal Museum van de Speelkaart

Man aan een drukpers in de drukkerij van het nationaal museum van de speelkaart
bezoekers in de drukkerij van het nationaal museum van de speelkaart
bezoekers in de drukkerij
Meisje met tablet

Je voelt hier nog de sfeer van een oude speelkaartenfabriek, zeker in de talrijke filmpjes en als de medewerkers de stoommachine en de persen op gang draaien. Uiteraard toont het museum ook speelkaarten, soms echte kunstwerkjes! Wie na al die info zélf aan de slag wil of even voor joker wil staan, kan terecht in het Speelkaartenlab van Cartamundi of boekt een workshop in het jeugdatelier. Nieuw is het streetartparcours Kind met inktvlekken.

Jouw voordeel

2 euro korting met je Lerarenkaart. Je betaalt 3 euro in plaats van 5 euro.


Programma voor je klas

Doelgroep

Vanaf 6 jaar.

Omschrijving

Tijdens een drukatelier gaan leerlingen van de lagere school actief aan de slag met papier of karton, inkt en een historische drukpers. Hun creaties, namelijk de drukvorm en een afdruk, mogen ze nadien mee naar huis nemen.

Tijdens interactieve rondleidingen op maat van je klas leer je meer over de geschiedenis van het kaartspel en de papierindustrie. Je kan zo’n rondleiding uitbreiden met een demonstratie op historische drukpersen. Die laatste kost 50 euro, een gids 55 euro.

Er is ook de ‘DIY-rondleiding’ voor de lagere school waarbij leraren zelfstandig hun klas rondleiden met de Erfgoedapp) en de ‘Klaverenroute’ voor het secundair onderwijs, waarbij leerlingen zelfstandig met de Erfgoedapp het museum kunnen bezoeken.

De toegang tot het museum is gratis tot 18 jaar. Ook begeleiders betalen niets. Gidsen reserveer je via 014 44 33 55. Meer info over het aanbod voor je klas vind je hier.

Past bij deze vakken

  • Geschiedenis & cultuur
  • Techniek & praktijk

Waar?

kaartje

Nationaal Museum van de Speelkaart
Druivenstraat 18
2300 Turnhout
België

Plan je route

Contact

Algemene contactgegevens

Educatieve gegevens

Voorzieningen

  • Rolstoel ter beschikking
  • Toegankelijk met een rolstoel
Voeg dit voordeel toe aan je bewaarde voordelen

Log in om te bewaren