Vlaanderen
Klasse.be
Permekemuseum
Kunstwerk 'De grote marine'
Tuin van het Permekemuseum

In het Permekemuseum ontdek je de kunst van Constant Permeke in de originele setting van zijn woonhuis, de ateliers en de prachtige beeldentuin. Per jaar plaatsen 2 tentoonstellingen de kunstenaar in steeds wisselende perspectieven, met kunstwerken van tijdgenoten en (internationale) hedendaagse kunst.

Jouw voordeel

2 euro korting met je Lerarenkaart. Je betaalt 10 euro in plaats van 12 euro.

Voorwaarden

Je kan je tickets online reserveren. Toon je geldige Lerarenkaart aan het onthaal.


Programma voor je klas

Doelgroep

Vanaf 4 jaar.

Omschrijving

Permekemuseum voorziet aangepaste onderwijsformules, rondleidingen of workshops op maat van kleuter-, lager en secundair onderwijs. Ontdek 1 uur actief kunstwerken van Constant Permeke met een gids in het Permekemuseum, ga daarna 1 uur creatief aan de slag in het atelier. Voor secundair en hoger onderwijs zijn er ook formules met enkel een rondleiding.

Reserveer rondleidingen en workshops via de website of via mail. Klassen in schoolverband hebben gratis toegang. Je betaalt 100 euro per gids, met een maximum van 25 leerlingen per gids.

Ontdek het museum ook met de Permekemuseumapp. Deze app bevat een diepgaande audiotour en een sfeervolle geluidswandeling.

Het gratis ‘kunstuurtje voor de leerkracht’ moedigt kunstbeleving in de klas of tijdens een museumbezoek aan. Als leraar ontdek je er het onderwijsaanbod, de huidige tentoonstelling en de creatieve (klas-)opdrachten in het atelier.

Past bij deze vakken

  • geschiedenis
  • kunsten

Waar?

kaartje

Permekemuseum
Gistelsteenweg 341
8490 Jabbeke
België

Plan je route

Contact

Algemene contactgegevens

Educatieve gegevens

Voorzieningen

  • Aangepaste toiletten
  • Brochure in gesproken vorm
  • Gedeeltelijk toegankelijk met een rolstoel
  • Voorzieningen voor hulp- en geleidehonden
Voeg dit voordeel toe aan je bewaarde voordelen

Log in om te bewaren