Gezonde School

Sint-Janshospitaal Brugge

Log in om te bewaren.

Gevel en inkom

In dit Sint-Janshospitaal in Brugge verzorgden zusters en broeders pelgrims, reizigers en zieken. Je komt hier meer te weten over 8 eeuwen hospitaalleven en hoe de ziekenzalen er toen uitzagen.

Dit is geschikt voor:

  • Persoonlijke ontspanning
  • Schooluitstap

Jouw korting of voordeel

Enkel met een geldig Lerarenkaart-nummer kan je dit voordeel zien.
Niet telkens opnieuw je nummer invullen? Maak nu jouw Klasse-profiel aan. Je krijgt nog een mail met alle info.

Wat is dit?

Dit veld is leeg.

Voor je klas

Doelgroep

Aanbod voor leerlingen vanaf 5 jaar.

Omschrijving

Je kan je klas zelf begeleiden door het Sint-Janshospitaal. Van poppenspelen en gezelschapsspelen over allerlei opdrachten tot zoektochten: er zijn tal van mogelijkheden voor kleuter-, lager en secundair onderwijs.

Verschillende museummenu’s maken je klas wegwijs. Een voorbeeld voor de lagere school is 'Tot op het bot', een spannend spel en een bloederig crea-moment over de middeleeuwse geneeskunde. Voor kleuters is er 'Zeg eens AAA'. Reserveren doe je via musea.reservatie@brugge.be.

Voor leerlingen uit het secundair onderwijs zijn er rondleidingen door de vaste en tijdelijke collecties van het Sint-Janshospitaal. De officiële stadsgidsen kennen de collectie door en door. Reserveren doe je via www.visitbruges.be/ticketshop.

Schoolgroepen met leerlingen tot en met 17 jaar bezoeken dit museum gratis. Oudere leerlingen betalen 10 euro. De begeleidende leraar betaalt niets. Alle info over het educatieve aanbod vind je op de website.

Past bij deze vakken

  • Geschiedenis & cultuur
Uitstappen en reizen

1 x per maand het beste van de Lerarenkaart?

  • Inspiratie voor een uitstap
  • Altijd op de hoogte van lerarendagen
  • Geen enkele gemiste aanbieding