Vlaanderen
Klasse.be

Museum en Expo

Sint-Janshospitaal Brugge

Gevel en inkom

In dit Sint-Janshospitaal in Brugge verzorgden zusters en broeders pelgrims, reizigers en zieken. Je komt hier meer te weten over 8Ā eeuwen hospitaalleven en hoe de ziekenzalen er toen uitzagen.


Programma voor je klas

Doelgroep

Vanaf 5 jaar.

Omschrijving

Je kan je klas zelf begeleiden door het Sint-Janshospitaal. Van poppenspelen en gezelschapsspelen over allerlei opdrachten tot zoektochten: er zijn tal van mogelijkheden voor kleuter-, lager en secundair onderwijs.

Verschillende museummenuā€™s maken je klas wegwijs. Een voorbeeld voor de lagere school is ‘Tot op het bot’, een spannend spel en een bloederig crea-moment over de middeleeuwse geneeskunde. Voor kleuters is er ‘Zeg eens AAA’. Reserveren doe je via musea.reservatie@brugge.be.

Voor leerlingen uit het secundair onderwijs zijn er rondleidingen door de vaste en tijdelijke collecties van het Sint-Janshospitaal. De officiƫle stadsgidsen kennen de collectie door en door. Reserveren doe je via www.visitbruges.be/ticketshop.

Schoolgroepen met leerlingen tot en met 12 jaar bezoeken dit museum gratis. Oudere leerlingen betalen 10 euro. De begeleidende leraar betaalt niets. Alle info over het educatieve aanbod vind je op de website.

Past bij deze vakken

  • Geschiedenis & cultuur

Jouw voordeel

2 euro korting op de toegangsprijs. Je betaalt 10 euro in plaats van 12 euro.Online reserveren is verplicht.

Waar?

kaartje

Sint-Janshospitaal Brugge
Mariastraat 38
8000 Brugge
Belgiƫ

Plan je route

Contact

Algemene contactgegevens

Voeg dit voordeel toe aan je bewaarde voordelen

Log in om te bewaren