Vlaanderen
Klasse.be
Abdijtoren Sint-Truiden
Abdijtoren
Crypte Sint-Truiden - Trudopas
Crypte
Festraetsuurwerk Sint-Truiden
Festraetsuurwerk
Academiezaal Sint-Truiden - Trudopas
Academiezaal
Kerkje Guvelingen Sint-Truiden - Trudopasurwerk
Kerkje Guvelingen
Keizerszaal Sint-Truiden
Keizerszaal
Kapucijnenkapel Sint-Truiden
Kapucijnenkapel

De stad Sint-Truiden biedt voor elk wat wils. Bezoek met de Trudopas de stadsmonumenten of ga langs bij een fruitbedrijf, de veiling, Museum De Mindere … De parel van Haspengouw is ook het decor voor leuke zoektochten met kinderen.

Jouw voordeel

Gratis Trudopas met je Lerarenkaart in plaats van 9 euro.


Programma voor je klas

Doelgroep

Van 4 tot 18 jaar.

Omschrijving

De dienst toerisme van de stad Sint-Truiden heeft een uitgebreid educatief aanbod:

  • Trudopas – Hiermee bezoek je onder meer de abdijtoren, de crypte en de kapucijnenkapel. Deze Trudopas is gratis voor kinderen tot 12 jaar en voor leerlingen van alle Sint-Truidense scholen. Leerlingen vanaf 13 jaar uit scholen buiten Sint-Truiden betalen 4 euro per persoon.
  • Van fruitboom tot appelsap: samen met Peter ga je op stap en leer je alles over de fruitteelt. ‘Wat doen die bijen tussen de fruitbomen?’, ‘Hoe komen die appels aan zoveel kleuren?’. De begeleide rondleiding door de plantage bezorgt je de antwoorden. De rondleiding duurt ongeveer 90 minuten en is geschikt voor iedereen vanaf 8 jaar. Maximaal 30 personen. Prijs: gidsvergoeding
  • Van alle markten thuis: Hoe zag het leven eruit in het middeleeuwse Sint-Truiden? En wat deed je daar heel de dag? Maak kennis met Machteld Mooileven, Brio Bierbuik, Saxo Saucisse en Maarten Mattenbies: zij leren je alles over ambachten en een meesterproeven. Geschikt voor leerlingen van het 3e tot het 6e leerjaar en de 1e graad van het middelbaar. Prijs: gidsvergoeding + 1 euro per leerling, duur twee uur. Max 25 leerlingen.
  • De geheime code van Trudo: Trudo, de stichter van Sint-Truiden, heeft een geheime schat verstopt in de stad. Alleen goede speurneuzen kunnen erachter komen wat de geheime code is en waar de schat verstopt ligt. Volg de aanwijzingen op de schatkaart, kraak de geheime code en zorg ervoor dat je alle opdrachten correct uitvoert. Schat gevonden? Dan is ze van jou! Geschikt vanaf 8 jaar. Prijs: gidsvergoeding + 1 euro per leerling, duur twee uur.

Een blik werpen achter de schermen van een fruitbedrijf is ook mogelijk. Of combineer je bezoek met Museum De Mindere (over Fransiscus van Assisi) of met een natuureducatief luik in Domein Nieuwenhoven. Bekijk de praktische details bij deze educatieve programma’s.

Past bij deze vakken

  • Aardrijkskunde & biologie
  • Geschiedenis & cultuur
  • Levensbeschouwing

Waar?

kaartje

Trudopas Sint-Truiden
Toerisme Sint-Truiden – Stadhuis
Grote Markt
3800 Sint-Truiden
België

Plan je route

Contact

Algemene contactgegevens

Educatieve gegevens

  • 011 70 18 12

Voorzieningen

  • Toegankelijk met een rolstoel
Voeg dit voordeel toe aan je bewaarde voordelen

Log in om te bewaren