De interactieve tentoonstelling over het klimaat en de steden van morgen

Heliwi – bouwpakketten

Log in om te bewaren.

Opgelet: wegens COVID-19 zijn bezoeken aan musea, bioscopen en andere activiteiten niet of slechts beperkt mogelijk. Kijk dus vooraf op de website van een voordeel om zeker te zijn dat het Lerarenkaart-aanbod geldt.

kinderen spelen met bouwpakket van Heliwi

Met Prof Heliwi werk je met technische en mechanische principes uit het dagelijkse leven (vanaf 6 jaar) via een online & interactief 3D-platform. Je kiest uit 60 bouwmodellen met tandwielen, wormwielen, elastieken en ander materiaal. Elk pakket is thematisch, betaalbaar en duurzaam.

Dit is geschikt voor:

  • Halve dag
  • Persoonlijke ontspanning
  • Teambuilding
  • Vorming van onderwijsprofessionals

Jouw korting of voordeel

Enkel met een geldig Lerarenkaart-nummer kan je dit voordeel zien.
Niet telkens opnieuw je nummer invullen? Maak nu jouw Klasse-profiel aan. Je krijgt nog een mail met alle info.

Wat is dit?

Dit veld is leeg.

Voor je klas

Doelgroep

Aanbod voor leerlingen vanaf 6 jaar.

Omschrijving

Als je 25 blokkensets koopt voor je klas, krijg je een gratis online cursus van 1 uur voor de leerkracht. Zo ga je optimaal aan de slag met de pakketten. Daarnaast verzorgt Heliwi ook teambuildingactiviteiten voor leraren. Met een licentie van Heliwi kan je jarenlang met je leerlingen aan de slag.

Op het platform vind je meer dan 60 modellen, opgesplitst volgens type techniek/mechanica (tandwielen, wormwiel, elastiek), niveau (starter, gemiddeld, gevorderd) en thema (plezier, dieren, machines, voertuigen, setups,...). Bij elk model krijg je een interactief 3D-stappenplan, een filmpje met het model in actie, een lijst van de nodige blokken, 3D-zijaanzichten en een korte omschrijving van uitdagingen om je leerlingen aan te zetten om zelf creatief aan de slag te gaan. Je stimuleert niet alleen het technisch inzicht van je leerlingen, maar ook hun visueel en ruimtelijk inzicht. Via tijdsregistratie kan je bijhouden hoeveel tijd je leerlingen nodig hebben om het model te bouwen.

Meer info over online workshops, workshops in de klas en workshops voor leraren vind je op de website.

Past bij deze vakken

  • Techniek & praktijk
  • Wiskunde & exacte wetenschappen

Waar is mijn
Lerarenkaart?