Vlaanderen
Klasse.be

Win!

Wil je deelnemen aan de wedstrijden uit het Klasse Magazine van juni 2023? Waag dan hier tussen 16 juni en 6 augustus je kans.

Door deel te nemen aan (1 van) deze wedstrijden, verklaar je je akkoord met het wedstrijdreglement van Klasse.

Klasse Magazine juni 2023

Doorloper

Ons kruiswoordraadsel blijft (voorlopig?) een doorloper. De oplossing van de puzzel is meteen je eerste stap richting een stevig boekenpakket.

Vul hier het dertienletterwoord in dat je vindt in de gele vakjes (verticaal 6) en maak kans op één van de 5 boekenpakketten.


Voor moeilijke lezers

Wat maakt leren lezen voor Nederlandstalige kinderen gemakkelijker dan voor anderstalige kinderen? Wat betekent goed preventief leesonderwijs? Hoe help je kinderen met leesproblemen en dyslexie? Met de individuele en klassikale werkvormen uit ‘Dyslectische kinderen leren lezen’ (Boom) maak je van elke leerling een geëngageerde lezer.

Win hier één van 5 exemplaren van dit boek.


De kleine wonderen

In ‘Het dikke boek van onze bijzondere natuur’ (Lannoo) vertelt Ben Hoare meer over waterlelies als lokmiddel voor kevers, regenwater dat opalen vormt, wombats die hun tunnels beschermen en andere wonderen van de natuur. Je hoeft de vier delen niet in volgorde te lezen. Begin gerust met de feiten en weetjes uit het deel dat jou het meeste aanspreekt: stenen en mineralen, microscopisch leven, planten of dieren.

Win hier één van 5 exemplaren van dit boek.


Leven in twee werelden

De politie schiet Khalil neer, de beste vriend van Starr. Hij was ongewapend, maar ‘vermoedelijk’ een drugsdealer. Starr kan zich moeilijk herpakken in een samenleving vol ongelijkheid en de twee werelden waarin ze zich beweegt. Ze woont in een armoedige zwarte buurt, maar gaat naar een dure witte school. De ‘Black Lives Matter’-beweging inspireerde auteur Angie Thomas tot ‘The Hate U Give’ (Moon).

Win hier één van 6 exemplaren van dit boek.