De website van Klasse gebruikt cookies, zoals beschreven in de gebruiksvoorwaarden. Je kan je cookie-instellingen beheren in je browser. OK

Wil je deelnemen aan 1 van de wedstrijden uit het Klasse Magazine? Waag dan hier je kans.

Klasse Magazine 007 – maart 2017

Doorloper

Ons kruiswoordraadsel blijft (voorlopig?) een doorloper. De oplossing van de puzzel is meteen je eerste stap richting een reischeque van 500 euro. Daarmee kan je een citytrip kiezen uit het volledige aanbod van Holidayline.

Foto van kruiswoordraadsel uit Klasse Magazine 05 (September)
WIN! Vul hier het woord in dat je vindt in de gele vakjes (horizontaal 1) en win een reischeque.

Papa is te groot voor ons huis

Illustrator Yoeri Slegers maakt echtscheiding bespreekbaar in een verhaal over hulpeloosheid, verdriet, woede enz. (vanaf 5 jaar).

WIN! We geven 10 exemplaren weg van ‘Papa is te groot voor ons huis’.

Nu even niet

Speurder Tik-tek-tif de Boer kan zelfs op vakantie het speuren niet laten. Mary Heylema en Kristina Ruell schreven en tekenden een heldhaftig verhaal voor eerste lezers vanaf 7 jaar.

WIN! We geven 10 exemplaren weg van ‘Nu even niet’.

De Gruffalo

In het bos houdt Muis zijn vijanden op een afstand door ze bang te maken met een monster, de ‘Gruffalo’. Die bestaat helemaal niet… of toch? Auteur Julia Donaldson en illustrator Axel Scheffler schiepen een heel Muis-en-Gruffalo-universum

WIN! We geven 10 Gruffalo-pakketten weg met kookboek, doeboek, activiteitenboekje, handpopboek en geluidenboek.

Film: Cloudboy

In deze Vlaamse jeugdfilm brengt de 12-jarige stadsjongen Niilas de zomervakantie door in het Hoge Noorden bij zijn Zweedse mama die hij amper kent. Niilas moet een handje toesteken bij de rendiertrek. Ondanks de warme ontvangst, reageert Niilas terughoudend. Stilaan ontdekt hij dat zijn roots sterker blijken dan hij vermoedde.


Documentaire: De Kinderen van Juf Kiet

Kiet is een lieve, rechtvaardige en geduldige juf. Ze leert haar internationale instroomklas Nederlands lezen en schrijven. Maar ook hoe je met elkaar omgaat en samen problemen oplost. Regisseurs Petra en Peter Lataster mochten een schooljaar lang meekijken in de klas van juf Kiet. De documentaire is een ode aan de juf die elk kind verdient.