Banner Education Promo

Wil je deelnemen aan 1 van de wedstrijden uit het Klasse Magazine? Waag dan hier je kans.

Door deel te nemen aan (1 van) deze wedstrijden, verklaar je je akkoord met het wedstrijdreglement van Klasse.

Klasse Magazine 014 – december 2018

Doorloper

Ons kruiswoordraadsel blijft (voorlopig?) een doorloper. De oplossing van de puzzel is meteen je eerste stap richting een reischeque van 500 euro. Daarmee kan je een citytrip kiezen uit het volledige aanbod van Holidayline.

Foto van kruiswoordraadsel uit Klasse Magazine 05 (September)
WIN! Vul hier het woord in dat je vindt in de gele vakjes (tweede opgave van verticaal 3) en win een reischeque.

Film: Werk ohne Autor

Regisseur Florian Henckel von Donnersmarck, bekend van het Oscar-winnende ‘Das Leben der Anderen’, schetst in ‘Werk ohne Autor’ het leven en werk van de Duitse kunstenaar Gerhard Richter in drie periodes, van 1937 tot 1966. Richter schilderde over zijn eigen lot en de trauma’s van een hele generatie, waardoor de film meteen een beeld geeft van een van de rumoerigste periodes in de Duitse geschiedenis.

cinemien.be‘Werk ohne Autor’ loopt vanaf 6 februari 2019 in de bioscoop.

Win een gratis duoticket voor ‘Werk ohne Autor’ op een datum en in een zaal van je keuze.


Boek: Congo – Een geschiedenis

Cultuurhistoricus en schrijver David Van Reybrouck schreef een uitgebreide geschiedenis van Congo, van ruim voor de komst van Stanley over de koloniale periode en de overgang naar een onafhankelijke staat tot de recente economische crisis en de invloed van China. Van Reybrouck baseerde zich naast archiefmateriaal en eigen onderzoek ook op ooggetuigen, van eeuwelingen tot kindsoldaten, van smokkelaars tot ministers.

WIN! We geven 10 exemplaren weg van ‘Congo – Een geschiedenis.

Boek: Leesplan en leesproces

Martine Ceyssens ontwierp de ‘Lezer-scan’, een praktische tool om leerlingen met leesproblemen te helpen. Je leert het leesprobleem beter te observeren en te koppelen aan de verschillende fasen van een leesproces. Mét vier concrete voorbeelden en online videobeelden.

WIN! We geven 5 exemplaren weg van ‘Lezer-scan’.

Boek: (Samen) sterke verhalen lezen

Het Lezerscollectief maakte de bundel ‘Lees je mee(r)?’, een selectie verhalen en gedichten voor kinderen en jongeren. Ze zijn ideaal om voor te lezen en er dan samen over te praten. Een leuk leesbevorderingsinitiatief om ervaringen te delen met je leerlingen.

WIN! We geven 5 exemplaren weg van ‘Lees je mee(r)’.

Boek: Veranderen met goesting

Verandering roept vragen op. ‘Op grote schaal scholen slim organiseren’ inspireert alle betrokkenen om met goesting én samen, te werken aan verandering. Het boek toont in concrete stappen hoe je dit doet in gedeeld leiderschap en over scholen heen, niet voor meer efficiëntie, wel om kansen te creëren voor beter onderwijs en meer professionalisme.

WIN! We geven 15 exemplaren weg van ‘Op grote schaal scholen slim organiseren’.