Banner KRC over geestig pijnlijke rollenspel

Wil je deelnemen aan 1 van de wedstrijden uit het Klasse Magazine? Waag dan hier je kans.

Door deel te nemen aan (1 van) deze wedstrijden, verklaar je je akkoord met het wedstrijdreglement van Klasse.

Klasse Magazine 013 – september 2018

Doorloper

Ons kruiswoordraadsel blijft (voorlopig?) een doorloper. De oplossing van de puzzel is meteen je eerste stap richting een reischeque van 500 euro. Daarmee kan je een citytrip kiezen uit het volledige aanbod van Holidayline.

Foto van kruiswoordraadsel uit Klasse Magazine 05 (September)
WIN! Vul hier het woord in dat je vindt in de gele vakjes (tweede opgave van horizontaal 5) en win een reischeque.

Film: Girl

‘Girl’ laat ons binnenkijken in het leven van de 15-jarige Lara, die het wil maken als ballerina. Samen met haar vader trotseert ze de wereld, maar vooral haar lichaam dat tegenstribbelt, want Lara is geboren als jongen. Met het Belgisch/Nederlandse ‘Girl’ brengt Lukas Dhont een confronterend en ontroerend verhaal over identiteit en gender.

Op vraag van verdeler Lumière ontwikkelde J.E.F. een gratis lespakket.

lumière.be‘Girl’ loopt vanaf 17 oktober in de bioscoop.

Lumière en Klasse organiseren gratis visies voor 500 leraren op zondag 21 oktober om 11 uur in Antwerpen, Brugge, Genk en Leuven. Reserveer vóór 8 oktober (2 plaatsen per reservatie). Medewerkers van Klasse en Transgender Infopunt verzorgen bij elke voorstelling de inleiding.


Spel: PeaceCraft Game

In het ‘PeaceCraft Game’ maken leerlingen derde graad secundair onderwijs de tocht van een vluchteling. Ze beleven hun reis, van thuisland tot ons land, via de bekendste smartphone-apps: sms, social media, berichtjes, foto’s, maps. De leraar begeleidt het spel met een digitaal lespakket.

WIN! We geven 5 exemplaren weg van ‘PeaceCraft Game’ + digitaal lespakket.

Boek: Klasmanagement

In ‘De leraar als manager van een krachtige leeromgeving’ toont Luc Dekeyser hoe je uit een diverse klasgroep de best mogelijke leerlingenprestaties haalt. Ook de klasorganisatie en je vaardigheid om die te beïnvloeden richting beter leeruitkomsten spelen naast didactische factoren een rol.


Voorstelling: De drankduivel

In deze autobiografische, educatieve en interactieve monoloog vertelt leraar Christophe over alcoholmisbruik en alcoholisme. Ervaringsdeskundigen van het Antwerpse Project Jongeren zorgen bij elke schoolvoorstelling voor een nabespreking. Op 19 november speelt Francken twee promovoorstellingen in Fakkeltheater Antwerpen.