Klachtenlijn van Kinderrechtencommissariaat

De website van Klasse gebruikt cookies, zoals beschreven in de gebruiksvoorwaarden. Je kan je cookie-instellingen beheren in je browser. OK

Wil je deelnemen aan 1 van de wedstrijden uit het Klasse Magazine? Waag dan hier je kans.

Klasse Magazine 006 – december 2016

Doorloper

Ons kruiswoordraadsel blijft (voorlopig?) een doorloper. De oplossing van de puzzel is meteen je eerste stap richting een reischeque van 500 euro. Daarmee kan je een citytrip kiezen uit het volledige aanbod van Holidayline.

Foto van kruiswoordraadsel uit Klasse Magazine 05 (September)

Musical

Wat komt er allemaal kijken bij muziektheater? De workshop ‘Musical’ biedt een initiatie in drama, dans en zang. Voor leerlingen secundair onderwijs kan het ook met Engelse teksten. De workshop ‘Musical’ van ‘Muziek is de max’ vzw kan vanaf 100 minuten (max. 25 deelnemers).

Kabouter Korsakov in de puree

Rammelend van de honger vallen kabouter Korsakov en meneer Wattman (een glimworm) restaurant ‘In de puree’ binnen. Letterlijk in een kom aardappelpuree. Dit kijk-, luister- en hoorspel is geschikt voor iedereen vanaf 4 jaar.

Emma wil een broertje

Kolet Janssen en Emy Geyskens schreven een prentenboek over enig kind Emma dat graag een broertje wil. Dit voorleesboek met lesbrief kwam tot stand in samenwerking met Expertisecentrum Kinderwens Vlaanderen.

Cocreatie is…

In ‘Cocreatie is…’ ontkrachten Hans Begeer en Lesley Vanleke 13 mythes over cocreatie en presenteren ze dit als een efficiënte vorm van samenwerking.

Nadja en Najib

De koninklijke tweeling Nadja en Najib brouwen een plan om hun lot te ontlopen. ‘Nadja en Najib’ van Fiona Hack is een spannend jeugdboek (8 tot 12 jaar) over koningen en piraten, maar ook over kinderrechten, rolpatronen en je eigen keuzes maken.

Flexibele leerwegen

Acht basis- en acht secundaire scholen vertellen in ‘Flexibele leerwegen’ (Machteld Vandecandelaere, Naomi Van den Branden en Goedroen Juchtmans) hoe ze leerwegen beter afstemmen op de groeiende diversiteit en op de noden van iedere leerling.

Film: Home

Een groep tieners en de volwassenen rond hen hebben het moeilijk om met elkaar te communiceren en elkaars leefwereld te begrijpen. De zeventienjarige Kevin belandt in deze verwarrende situatie. Op een avond slaat het noodlot toe. Daardoor dirigeren vragen van vertrouwen en loyaliteit meer dan ooit ieders leven.

Film: A monster calls

De twaalfjarige Conor heeft het niet gemakkelijk. Zijn moeder is ernstig ziek, hij wordt gepest door zijn klasgenootjes en moet logeren bij zijn afstandelijke grootmoeder. Daarom vlucht hij elke nacht weg in een fantasiewereld vol buitengewone wezens. Hij vindt een bondgenoot die hem leert wat moed is. Zo leert hij stilaan de waarheid onder ogen te zien.

Boek: Zeven minuten na middernacht

De film ‘A monster calls’ (links) is gebaseerd op het boek van Patrick Ness. In ‘Zeven minuten na middernacht’ krijg je het verhaal van Conor O’Malley in woorden. Ideaal om de insteek van de schrijver te vergelijken met die van de filmregisseur.