Banner Kinderrechtencommissariaat

Wil je deelnemen aan 1 van de wedstrijden uit het Klasse Magazine? Waag dan hier je kans.

Door deel te nemen aan (1 van) deze wedstrijden, verklaar je je akkoord met het wedstrijdreglement van Klasse.

Klasse Magazine 012 – juni 2018

Doorloper

Ons kruiswoordraadsel blijft (voorlopig?) een doorloper. De oplossing van de puzzel is meteen je eerste stap richting een reischeque van 500 euro. Daarmee kan je een citytrip kiezen uit het volledige aanbod van Holidayline.

Foto van kruiswoordraadsel uit Klasse Magazine 05 (September)
WIN! Vul hier het woord in dat je vindt in de gele vakjes (tweede opgave van horizontaal 3) en win een reischeque.

Film: The Place

Aan een tafeltje in bar ‘The Place’ ontvangt een mysterieuze man zijn klanten, die hem vragen hun soms onmogelijke wensen te vervullen. In ruil moeten ze iets terugdoen … Welke prijs zijn ze bereid te betalen? Hoeveel hebben ze er echt voor over om hun wensen uit te laten komen? Regisseur Paolo Genovese verweeft hun verhalen tot een spannend, tragisch en poëtisch geheel.
‘The Place’ (Paradiso Filmed Entertainment) loopt vanaf 13 juni in de bioscoop.

WIN! We geven 125 duotickets voor een voorstelling van ‘The Place’ in een bioscoop en op een datum van je keuze (zolang de film in de zalen is natuurlijk).

Boek: schipbreukelingen

In ‘Eiland’ tekent Mark Janssen een waterwereld vol sprankelende kleuren, maar soms ook dreigend gevaar. Een vader en dochter spoelen na een schipbreuk aan op een klein eiland dat niet is wat het lijkt … Een prentenboek waarbij je bijna hoopt dat de schipbreukelingen niet worden gered.

WIN! We geven 10 exemplaren weg van ‘Eiland’.

Boek: lachen met bijen

Riet Wille verzamelde moppen, raadsels en grappige beeldverhalen over de school, dieren, de dokter, eten … ‘Een mop met een bij bij’ is bedoeld voor de jongste beginnende lezers. Tekenaar Richard Verschraagen verstopte in zijn tekeningen een heleboel bijen. Als extraatje zijn er gratis downloadbare lestips.

WIN! We geven 10 exemplaren weg van ‘Een mop met een bij bij’.

Boek: zelfsturing

Hoe bevorder je de zelfsturing van je leerlingen? Hoe zorg je dat ze weten wat ze nodig hebben om zelfstandig een opdracht uit te voeren? In ‘Zelfsturing in de klas’ van Diana Smidts vind je handvatten, herkenbare voorbeelden, praktische tips en handige werkbladen.

WIN! We geven 5 exemplaren weg van ‘Zelfsturing in de klas’.