Vlaanderen
Klasse.be
Buitenzicht op het Fort de Loncin
Soldaten aan een tafel in Fort de Loncin

Op 15 augustus 1914 (WO I) sloeg een obus van een Duitse Dikke Bertha in op het kruitmagazijn van het Fort van Loncin (nabij Luik). 350 soldaten lieten daarbij het leven, 250 soldaten liggen nog steeds begraven onder het puin. Ontdek het domein en herbeleef dit drama op de originele site.

Jouw voordeel

Gratis met je Lerarenkaart in plaats van 2 euro.

Programma voor je klas

Doelgroep

Vanaf 10 jaar.

Omschrijving

Er zijn rondleidingen met een Nederlandstalige gids. Je betaalt hiervoor 2 euro per leerling, begeleiders krijgen gratis toegang. Niet-schoolgroepen (vanaf 10 personen) betalen 5 euro per persoon voor een begeleid bezoek.

Er is bovendien een gratis downloadbare lesbrief om je bezoek voor te bereiden.

Met de gids bezoek je het museum (over de eerste wereldoorlog en het Fort van Loncin) en daarna het Fort zelf. Naast de geschiedenis over het Fort en uitleg over het leven in het Fort bekijk je de krater en klim je naar het top van het Fort voor een blik op de omgeving en de verwoeste kanonnen.

Je bezoekt daarna de crypte waar de soldaten rusten die door DOVO werden teruggevonden. Ten slotte neem je nog een kijkje in een klein extra museum over het RAF-vliegtuig dat in 1943 aan het fort neerstortte.

Past bij deze vakken

  • Geschiedenis & cultuur

Waar?

kaartje

Fort de Loncin
Fort de Loncin
Rue des Héros 15
4431 Ans
België

Plan je route

Contact

Algemene contactgegevens

Educatieve gegevens

Voeg dit voordeel toe aan je bewaarde voordelen

Log in om te bewaren