Vlaanderen
Klasse.be
Uitkijken over Brussel in bol van Atomium
Tentoonstelling 'Expo 58' in het atomium
Foto van lichtshow in het atomiumC
Trappen Atomium

Wandelen door 5 van de 9 bollen van het Brusselse Atomium, ons nationaal symbool? Dat is apart. Eén bol is gewijd aan de Wereldtentoonstelling van Brussel in 1958 en de geschiedenis van het gebouw. In de bovenste bol geniet je van een panoramisch uitzicht over Brussel.

Jouw voordeel

5 euro korting met je Lerarenkaart. Je betaalt 11 euro in plaats van 16 euro.

Voorwaarden
  • Je kan het Atomium enkel bezoeken nadat je een ticket gereserveerd hebt via deze link.
  • Een ticket tot het Atomium geeft je meteen ook gratis toegang tot het Design Museum Brussels dat op 150 m van het Atomium gelegen is.
  • Je geniet ook Lerarenkaart-voordeel op combitickets voor het Atomium met het Planetarium en/of Mini-Europa. Alle info en tarieven plus reservaties verlopen via deze link.

Programma voor je klas

Doelgroep

Vanaf 6 jaar.

Omschrijving

Je kan in het Atomium zowel voor een vrij als voor een geleid bezoek met je klas kiezen. Het volledige scholenaanbod vind je op de website. Voor meer info, tarieven en reservaties kan je telefonisch of per mail terecht bij de educatieve contactpersoon. Reserveer minstens 3 weken vooraf je schoolbezoek.

Leraren lager onderwijs kunnen in de klas ter voorbereiding of nabespreking aan de slag met dit downloadbaar pedagogisch dossier voor leerlingen van 6 tot 12 jaar. Het dossier is beschikbaar met antwoorden voor leraren, en zonder vooraf ingevulde antwoorden voor je leerlingen. Verder kan je zelf eventuele vragen eruit laten of aanpassen aan de noden van je klas.

Past bij deze vakken

  • geschiedenis
  • kunsten

Waar?

kaartje

Atomium
Atomiumplein 1
1020 Brussel
België

Plan je route

Contact

Algemene contactgegevens

Educatieve gegevens

Voeg dit voordeel toe aan je bewaarde voordelen

Log in om te bewaren