Vlaanderen
Klasse.be
Zaal met oude wapens in het Koninklijk Legermuseum
Zaal met oude legervliegtuigen in het Koninklijk Legermuseum
Zaal met oude legeruitrusting in het Koninklijk Legermuseum

Het Koninklijk Legermuseum (voluit Koninklijk Museum van het Leger en de Krijgsgeschiedenis) is één van de grootste militaire musea ter wereld. Sinds 1910 toont het meer dan 12 eeuwen militaire geschiedenis op 40.000 vierkante meter. Middeleeuwse harnassen, legeruniformen en medailles, wapen- en gevechts-uitrustingen en uiteraard de meer dan 130 vliegtuigen in de Luchtvaarthal. De twee wereldoorlogen krijgen een belangrijke plaats in het museum, met permanente expo’s die alle aspecten uit deze donkere bladzijden van onze geschiedenis belichten. Kers op de taart is het unieke en prachtige uitzicht over Brussel vanop de Triomfboog van het Jubelpark.

Jouw voordeel

Gratis met je Lerarenkaart.


Programma voor je klas

Doelgroep

Vanaf 6 jaar.

Omschrijving

Sinds 2017 maakt het Koninklijk Legermuseum deel uit van het War Heritage Institute. Het War Heritage Institute is een federale instelling belast met het conserveren en publiek toegankelijk maken van materieel en immaterieel militair erfgoed. De educatieve dienst heeft daarom een ruim educatief aanbod uitgewerkt. Je kan er terecht voor geleide bezoeken, workshops en animaties waarbij zowel technische, historische, militaire als sociale aspecten aan bod komen.

Voor de voorbereiding van je klasbezoek staan er pedagogische dossiers voor het lager onderwijs en het secundair onderwijs klaar. Reservaties maak je minstens 3 weken vooraf. Je kan het museum ook vrij bezoeken met je klas. Neem ook dan vooraf contact op met de educatieve dienst.

Past bij deze vakken

  • Geschiedenis & cultuur

Waar?

kaartje

Koninklijk Legermuseum
Jubelpark 3
1000 Brussel
België

Plan je route

Contact

Algemene contactgegevens

Educatieve gegevens

Voorzieningen

  • Rolstoel ter beschikking
  • Toegankelijk met een rolstoel
Voeg dit voordeel toe aan je bewaarde voordelen

Log in om te bewaren