Vlaanderen
Klasse.be
fort van Breendonk

Het Nationaal Gedenkteken van het Fort van Breendonk is één van de beste bewaarde getuigenissen van de nazigruwel tijdens de Tweede Wereldoorlog. Tijdens een beklijvend bezoek ontdek je de donkere geschiedenis van SS-Auffanglager Breendonk.

Van de kille slaapzalen en de werf voor dwangarbeid tot de folterkamer en de executieplaats: de volledige site ademt de verschrikking die de gevangenen onder Duits bewind hebben ondergaan. Aan de hand van getuigen, foto’s en filmmateriaal maak je kennis met zij die hier geleden hebben en gestorven zijn voor onze vrijheid.

Jouw voordeel

Gratis met je Lerarenkaart.


Programma voor je klas

Doelgroep

Vanaf 11 jaar.

Omschrijving

Op de website vind je alle info om een bezoek aan het Fort van Breendonk voor te bereiden in de klas. Een virtueel bezoek 360° geeft je ook reeds een goed beeld van wat je te wachten staat.

Bij schoolbezoeken mét gids moet je vooraf je bezoek reserveren. Je betaalt 3 euro per leerling + 70 euro voor de gids (verplicht), gratis voor begeleidende leerkrachten. Schoolgroepen die gegidst worden door hun leraren die de vorming van de dienst educatie van het gedenkteken hebben gevolgd betalen 4 euro per leerling.

Past bij deze vakken

  • Geschiedenis & cultuur
  • Levensbeschouwing

Waar?

kaartje

Fort van Breendonk
Brandstraat 57
2830 Willebroek
België

Plan je route

Contact

Algemene contactgegevens

Educatieve gegevens

Voeg dit voordeel toe aan je bewaarde voordelen

Log in om te bewaren