Vlaanderen
Klasse.be

Via decors, getuigenissen, multimedia-installaties, films … betrekt het Bastogne War Museum je, ook emotioneel, bij de geschiedenis van WO II en de Slag om de Ardennen. Compleet met een replica op ware grootte van een Amerikaans Mustang-jachtvliegtuig.

In een ‘augmented reality’-app zit je in de loopgraven van het Bois Jacques. Daarnaast volg je in de immersieve bezoekerservaring ‘Generations 45’ het persoonlijke verhaal van een Amerikaanse en een Duitse veteraan na de oorlog, van 1945 tot 1989, van de ruïnes van Bastogne tot de val van de Berlijnse Muur.

Jouw voordeel

6 euro korting met je Lerarenkaart. Je betaalt 10 euro i.p.v. 16 euro.

Voorwaarden

Reserveer vooraf je tickets.

Programma voor je klas

Doelgroep

Vanaf 6 jaar.

Omschrijving

Je kan gratis pedagogische dossiers downloaden om een bezoek voor te bereiden voor leerlingen van 10 tot 14 jaar en voor leerlingen van 15 tot 18 jaar.

Via allerlei fysieke en visuele ervaringen maken je leerlingen kennis met de geschiedenis van het conflict. Zo zijn er speciale interactieve zuilen en ook de ‘geschiedenisschriften’ aan de muur bevatten activiteiten.

Tarieven schoolgroepen: Je betaalt 7 euro per leerling. Per 15 leerlingen mag 1 begeleider gratis binnen. Extra begeleiders betalen ook 7 euro. Reserveren is noodzakelijk.

Voor leerlingen van 6 tot 13 jaar is er ‘Een bezoek met Emiel’ (2 uur of 4 uur met ’s namiddags schattenjacht): 7 euro per leerling en 60 euro voor de animatie (max. 20 leerlingen).

Past bij deze vakken

  • Geschiedenis & cultuur

Waar?

kaartje

Bastogne War Museum
Colline du Mardasson 5
6600 Bastogne
België

Plan je route

Contact

Algemene contactgegevens

Educatieve gegevens

Voeg dit voordeel toe aan je bewaarde voordelen

Log in om te bewaren