Vlaanderen
Klasse.be
Duist vliegtuig uit WOII
Beeld uit de expo 'Generations 45'
Tank in het Bastogne War Museum
Tentoonstellingsruimte Bastogne War Museum
Beeld uit de expo 'Generations 45'
Kleding & wegwijzer Bastogne

Via decors, getuigenissen, multimedia-installaties, films … betrekt het Bastogne War Museum je, ook emotioneel, bij de geschiedenis van de tweede wereldoorlog (WO II) en de Slag om de Ardennen. Het museum is trouwens 2500 m² groter geworden, compleet met een replica op ware grootte van een Amerikaans Mustang-jachtvliegtuig.

In de immersieve bezoekerservaring ‘Generations 45’ volg je het persoonlijke verhaal van een Amerikaanse en een Duitse veteraan na de oorlog, van 1945 tot 1989, van de ruïnes van Bastogne tot de val van de Berlijnse Muur. Daarna neemt een ‘augmented reality’-app je mee in de loopgraven van het Bois Jacques.

Jouw voordeel

5 euro korting op de toegangsprijs. Je betaalt 17 euro in plaats van 22 euro.

Programma voor je klas

Doelgroep

Vanaf 6 jaar.

Omschrijving

Je kan gratis pedagogische dossiers downloaden om een bezoek voor te bereiden voor leerlingen van 10 tot 14 jaar en voor leerlingen van 15 tot 18 jaar.

Via allerlei fysieke en visuele ervaringen maken je leerlingen kennis met de geschiedenis van het conflict. Zo zijn er speciale interactieve zuilen en ook de ‘geschiedenisschriften’ aan de muur bevatten activiteiten.

Tarieven schoolgroepen: Je betaalt 8 euro per leerling. Per 15 leerlingen mag 1 begeleider gratis binnen. Extra begeleiders betalen ook 8 euro. Reserveren is noodzakelijk.

Alle info over programma’s voor schoolgroepen vind je in de speciale Schoolbrochure.

Past bij deze vakken

  • Geschiedenis & cultuur

Waar?

kaartje

Bastogne War Museum
Colline du Mardasson 5
6600 Bastogne
België

Plan je route

Contact

Algemene contactgegevens

Educatieve gegevens

Voeg dit voordeel toe aan je bewaarde voordelen

Log in om te bewaren