Vlaanderen
Klasse.be
Gevel van het museum 'liberation garden'
Bezoekersruimte Liberation Garden WO II museum
Bezoekersruimte Liberation Garden WO II museum

Vlakbij Liberation Garden vind je de oorlogsgraven van 100.000 gesneuvelden. In dit WO II-museum ontdek je dat tienduizenden Duitse soldaten in het Kamp van Beverlo oefenden terwijl er duizenden politieke gevangenen opgesloten zaten. Dat van hieruit de gewaagde operatie ‘Market Garden’ werd gelanceerd. En dat vanuit deze streek vliegende waaghalzen Nazi-Duitsland de doodsteek gaven.

In Liberation Garden stap je in de schoenen van bezetters, verzetsmensen en bevrijders. Zoek dekking tijdens een bombardement, volg de briefing van een generaal, en vlieg mee in een Spitfire. Historische personages vertellen je via interactieve schermen en audio hun verhaal. Voor kinderen is er een parcours met spannende opdrachten.

Jouw voordeel

7,5 euro korting met je Lerarenkaart. Je betaalt 7,50 euro in plaats van 15 euro.

Voorwaarden

Dit voordeel geldt enkel voor de houder van de Lerarenkaart. Het voordeel geldt zowel online als aan de kassa.

Online tickets kan je hier bestellen. Kies het Lerarenkaart-tarief. Toon je Lerarenkaart aan het onthaal.


Programma voor je klas

Doelgroep

Vanaf 6 jaar.

Omschrijving

Voor schoolbezoeken voorziet Liberation Garden altijd een gids. Zij werken een rondleiding op maat uit voor leerlingen uit het lager en secundair onderwijs. Je kan je museumbezoek uitbreiden door het militair erfgoed in de omgeving te bezoeken. Bespreek de mogelijkheden en voorwaarden met het museumteam.

Een schoolbezoek kan van dinsdag tot vrijdag, van 10.00 uur tot 17.00 uur. Een gegidste rondleiding duurt 2 uur. Je bezoek kan niet later dan 15.00 uur starten.

Een gids kost 80 euro voor 2 uur en 40 euro voor elk bijkomend uur. Eén gids kan maximaal 20 personen begeleiden. Een gids vastleggen en annuleren kan tot 14 dagen voor het bezoek.

Het schooltarief bedraagt 4 euro per persoon. Leopoldburgse scholen betalen 2 euro per persoon. Per 15 leerlingen mag 1 begeleider gratis mee.

Een schoolbezoek reserveren kan door een e-mail te sturen naar contact@liberationgarden.be. Vermeld de gegevens van je school (naam, facturatieadres, ondernemingsnummer) en de contactpersoon (e-mailadres, telefoonnummer, naam), het aantal leerlingen of leden, het aantal begeleiders en de gewenste datum en tijdstip van je bezoek.

Past bij deze vakken

  • Geschiedenis & cultuur
Jongen bij veldbedden in liberation garden

Op klasuitstap naar Liberation Garden

De 2e-jaars van leraar Vincent beleven ‘in ’t Kamp’ verhalen uit WO II. Tussen militair erfgoed en oorlogsgraven ontdekken ze wat gewone mensen in buitengewone situaties meemaakten.

Ga mee op klasbezoek.


Waar?

kaartje

Liberation Garden
Liberation Garden – Chinees Paviljoen
Koningin Louisa-Marialaan 2
3970 Leopoldsburg
België

Plan je route

Contact

Algemene contactgegevens

Educatieve gegevens

Voorzieningen

  • Toegankelijk met een rolstoel
Voeg dit voordeel toe aan je bewaarde voordelen

Log in om te bewaren