Vlaanderen
Klasse.be
Commandobunker Kemmel
Commandobunker Kemmel
Commandobunker Kemmel
Commandobunker Kemmel
Commandobunker Kemmel
Commandobunker Kemmel

De Commandobunker Kemmel is het belangrijkste relict van de Koude Oorlog in België. Bij een aanval van het Warschaupact zou de generale staf van het Belgische leger zich hier terugtrekken om de verdediging van het land te organiseren. Daal 20 meter af in de buik van de Kemmelberg en ontdek er een wereld vol geheime missies, onzichtbare vijanden en een alomtegenwoordige spanning die niemand onberoerd laat. Bekijk alvast dit filmpje.

Jouw voordeel

Gratis met je Lerarenkaart in plaats van 6 euro.

Programma voor je klas

Doelgroep

Van 15 tot 18 jaar.

Omschrijving

De Commandobunker Kemmel wordt beheerd door het War Heritage Institute. De bunker werd gebouwd begin jaren vijftig van de vorige eeuw, in volle Koude Oorlog. België en zijn bondgenoten zagen hem als een coördinatiebunker voor de West‑Europese luchtverdediging. Hij bleef ongebruikt tot het Belgische leger in de jaren zestig de bunker inrichtte als hoofdkwartier in geval van oorlog, conflict of oefening.

Een groepsreservatie maken? Dat kan via mail. Het groepstarief voor scholen is 1,50 euro/persoon.

Graag een geleid bezoek aan de Commandobunker? Dat kan! Een rondleiding duurt 1,5 uur en de kostprijs per gids is 70 euro (maximum 25 personen per gids). Een rondleiding van 1 uur op kindermaat? Ook dat is mogelijk!

Of maak gebruik van het educatief pakket ‘De Korte 20ste eeuw’! Dit arrangement werd speciaal ontwikkeld voor de 3e graad secundair onderwijs. Je leerlingen krijgen, met behulp van tijdslijnen en overzichtskaarten, drie oorlogen toegelicht. Tijdens dit programma brengen jullie een bezoek aan de loopgravensite Bayernwald in Wijtschate (Eerste Wereldoorlog), de Maginotbunker in Sint-Janskappel (Tweede Wereldoorlog) en de Commandobunker Kemmel (Koude Oorlog). De prijs voor dit arrangement is afhankelijk van de grootte van de groep.

Meer info over een bezoek met je klas via mail.

Past bij deze vakken

  • geschiedenis

Waar?

kaartje

Commandobunker Kemmel
Lettingstraat 65
8950 Heuvelland
België

Plan je route

Contact

Algemene contactgegevens

Voorzieningen

  • Voorzieningen voor hulp- en geleidehonden
Voeg dit voordeel toe aan je bewaarde voordelen

Log in om te bewaren