Vlaanderen
Klasse.be

Trek op uitstap, niet ten aanval

Uit het verleden kunnen we leren. Maar hoe pak je zoiets aan? Deze partners van Lerarenkaart helpen je de boodschap ‘nooit meer oorlog’ uit te dragen in je klas. Trek jij er zelf op uit, of boek je een klasuitstap?

WO I

Oude piano in Talbot house
Museum en Expo

Talbot House

de boot vzw
Milieu-educatie

De Boot vzw

Dodengang in diksmuide
Museum en Expo

Dodengang Diksmuide

In Kaaskerke (Diksmuide) vind je de Dodengang, het laatste bewaarde loopgravenstelsel van het Belgische front uit de Eerste Wereldoorlog.

Tips voor je aanpak in de les

  • KlasCement – lesmateriaal en didactische tips gebundeld in thema’s voor je lessen over de Groote Oorlog en de Tweede Wereldoorlog
  • Herinneringseducatie – vertegenwoordigers van de verschillende Vlaamse onderwijsverstrekkers, musea, memorialen en educatieve organisaties helpen je je weg vinden in herinneringseducatie.
  • Cultuurkuur – ontdek activiteiten voor leraren rond de wereldoorlogen. Of zoek organisaties die met leraren en leerlingen aan de slag gaan. 
Leerlingen aan de Menenpoort in Ieper. De poort draagt de namen van bijna 55000 vermisten en niet-geïdentificeerde militairen van de Commonwealth

WO II

kinderen in Kazerne Dossin
Museum en Expo

Kazerne Dossin

Exposition Plus jamais a
Culturele centra

La Cité Miroir

Tank in het Bastogne War Museum
Museum en Expo

Bastogne War Museum

Via decors, getuigenissen, multimedia en films kom je in het Bastogne War Museum alles te weten over WO II en de Slag om de Ardennen.

militair erfgoed