welbevindenversterkenindeklas

Atlantikwall

Log in om te bewaren.

Meisje kijkt door verrekijker in bunker

De Duitse verdedigingslinie uit WO II Atlantikwall liep van de Frans-Spaanse grens tot in Noorwegen. Bezoek ook de gerestaureerde Batterij Aachen uit WO I. Tijdens je wandeling door de duinen ontdek je ondergrondse gangen en bunkers en leer je meer over kustverdediging, soldatenleven en oorlog op zee.

Dit is geschikt voor:

  • Halve dag
  • Hele dag
  • Persoonlijke ontspanning
  • Schooluitstap

Jouw korting of voordeel

Enkel met een geldig Lerarenkaart-nummer kan je dit voordeel zien.
Niet telkens opnieuw je nummer invullen? Maak nu jouw Klasse-profiel aan. Je krijgt nog een mail met alle info.

Wat is dit?

Dit veld is leeg.

Voor je klas

Doelgroep

Aanbod voor leerlingen vanaf 6 jaar.

Omschrijving

Op de ATLANTIKWALL is een speciaal 'coronaproof' parcours uitgewerkt. Overdekte en nauwe plaatsen worden vermeden en in bepaalde bunkers kan je niet binnen. Je kan wel binnenkijken in een aantal bunkers en er werden grote fotopanelen aangebracht die de interieurs tonen.

Je kan Raversyde Atlantikwall met je klas bezoeken met een gids, animator of audiogids. Speciaal voor leerlingen uit de derde graad lager onderwijs en de eerste graad secundair onderwijs zijn er de educatieve pakketten 'Batterij Aachen. Het verhaal van WO I aan de kust' en 'Batterij Saltzwedel Neu. Het verhaal van WO II aan de kust'. Je leerlingen duiken in de wereldoorlogen en maken op een speelse en interactieve manier kennis met het bunkercomplex en kijken door de bril van een Duitse soldaat. Of je gaat voor een rondleiding met een gids (voor alle leeftijden).

  • Een bezoek mét educatief pakket en begeleiding door een gids van vzw Horizon Educatief duurt 2 uur en is geschikt voor een klasgroep tot 25 leerlingen. Je reserveert via info@horizoneducatief.be. Scholen uit Oostende betalen een basisprijs van 60 euro, andere scholen betalen 85 euro.

  • Kies je voor de gewone gidsbeurt (WO I of WO II) met een gids van vzw Gidsenkring Lange Nelle dan betaal je 55 euro voor de gids. Wie gaat voor de highlights-tour (WO I + WO II) betaalt 65 euro. Je reserveert via www.raversyde.be.

De toegangsprijs tot het domein bedraagt steeds 3 euro per leerling of 5 euro per leerling in combinatie met Raversyde ANNO 1465.

Past bij deze vakken

  • Geschiedenis & cultuur

Toegankelijkheid

  • Brochure in gesproken vorm
Uitstappen en reizen

Waar is mijn
Lerarenkaart?