Word lid van de Facebookgroep Gezonde School. In deze groep vind je inspirerende (les)ideeën, tips, goede voorbeelden, actua ... rond gezonde tabak, voeding, beweging, … .

Fort Napoleon

Log in om te bewaren.

Opgelet: wegens COVID-19 zijn bezoeken aan musea, bioscopen en andere activiteiten niet of slechts beperkt mogelijk. Kijk dus vooraf op de website van een voordeel om zeker te zijn dat het Lerarenkaart-aanbod geldt.

Luchtzicht van Fort Napoleon Oostende

In de duinen ten noorden van Oostende vind je dit indrukwekkende fort met een bewogen geschiedenis. De beruchte Franse generaal Napoleon liet het bouwen ter verdediging. Een rondleiding met iPod brengt je naar het einde van de achttiende eeuw.

Dit is geschikt voor:

  • Halve dag
  • Persoonlijke ontspanning
  • Schooluitstap
  • Teambuilding

Jouw korting of voordeel

Enkel met een geldig Lerarenkaart-nummer kan je dit voordeel zien.
Niet telkens opnieuw je nummer invullen? Maak nu jouw Klasse-profiel aan. Je krijgt nog een mail met alle info.

Wat is dit?

Dit veld is leeg.

Voor je klas

Doelgroep

Aanbod voor leerlingen vanaf 6 jaar.

Omschrijving

Horizon Educatief zorgde ervoor dat het educatief aanbod van Fort Napoleon aansluit bij de noden van het onderwijs.

Tijdens 'Beleefde Stenen' treden je leerlingen van 6 tot 12 jaar in de voetsporen van Napoleon. Ze wapenen zich met allerlei attributen voor een ontdekkingsreis in het fort. Via spelletjes en verhalen ontdekken ze de geheimen van de dikke muren, de schietgaten, de muurschilderingen ...

Dit programma kost 85 euro (60 euro voor Oostendse scholen) en duurt 2 uur. Daarvoor krijg je begeleiding van een animator, een werkbrochure voor de leraar en materiaal. Een groep telt maximaal 25 kinderen. Reserveren kan via info@fort-napoleon.be.

Je kan Fort Napoleon vrij bezoeken met je klas (3 euro per leerling lager onderwijs, 5 euro per leerling secundair onderwijs) of met een gids (65 euro voor max. 25 leerlingen of 75 euro voor max. 25 leerlingen, vuurtorenwandeling inbegrepen).

Past bij deze vakken

  • Geschiedenis & cultuur
Uitstappen en reizen

1 x per maand het beste van de Lerarenkaart?

  • Inspiratie voor een uitstap
  • Altijd op de hoogte van lerarendagen
  • Geen enkele gemiste aanbieding